Sport
PORAZ ŽRK-A OSIJEK U 7. KOLU PRVE HRL

Osječanke pratile tek desetak minuta
Objavljeno 4. studenog, 2019.
Rukometašice Osijeka nisu uspjele i treći uzastopni susret poboljšati bodovni saldo. Nakon dva remija u nizu, Osječanke su u 7. kolu Prve HRL uvjerljivo poražene u Čakovcu od Zrinskog s 34:29.
Samo u prvih desetak minuta gošće su uspijevale držati ritam s čakovačkim rukometašicama, imajući pritom tek uvodno vodstvo. Uglavnom su držale rezultat u "egalu", ali samo do 11. minute (8:7). Nakon toga uslijedila je ove sezone već nekoliko puta viđena "crna rupa" u igri osječkih igračica, koje osam minuta nisu pronalazile put do domaćih vrata. To možda i ne bi bilo toliko loše da je pritom bar obrana funkcionirala na željenoj razini. Ali nije, Zrinski je u tom razdoblju postigao šest pogodaka u nizu te u 19. minuti vodio s vrlo komfornih 14:7. Pogodak Hren konačno je prekinuo gostujući golgeterski post, no ne i najavio povratak u igru. Predvođene s Vukojević i Car, koje su zajedno zabile 19 od 34 domaća pogotka (11 u prvom poluvremenu), Čakovčanke su i dodatno povećale razliku te su na odmor otišle s "plus osam" (20:12). Odmah početkom nastavka prednost Zrinskog narasla je i na najvećih devet golova viška, poslije čega je Osijek donekle ipak uspio uhvatiti ritam. Smanjile su gošće na šest golova zaostatka (23:17) te to ostvarile u još nekoliko navrata, no nisu uspjele napraviti veliki povratak iz sličnog "ponora" kao tri dana ranije protiv Sesvećanki. To im nisu dopustile domaće igračice koje su bez većeg stresa održavale uvjerljivo vodstvo, koje je variralo između šest i osam golova razlike, a u 48. ponovno je bilo i "plus devet" za Zrinski (30:21). Do kraja susreta bila je samo formalnost domaćima sačuvati treću prvenstvenu pobjedu, nanijevši Osječankama četvrti ovosezonski poraz. G. Roguljić
Zrinski*34 (20)

Osijek*29 (12)

OSIJEK - SDGŠ. Gledatelja: 200. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (oba Garešnica).

ZRINSKI: Kozjak (8+0), Pajić 3, Mihalković, Rebernik, Zanjko, Balent, Gavrić 6, Vukojević 11 (2), Balić, Potočnjak, Radek, Car 8, Žvorc, Blagus 1, Šestak 5, Markulinčić.

OSIJEK: Borac (1+0), Putnik, Šoš, Hren 5, Lacković 11 (3), Erdelji 1, Jerčinović 2, Milić 3, Prskalo, Milas (3+1), Jeršek 2, Zagorščak 3, Špoljarić, Sablić, Brkić (1+0), Frančić 2.

SEDMERCI: Zrinski 3 (2), Osijek 3 (3); ISKLJUČENJA: Zrinski 6 minuta (Gavrić 2, Car 2, Šestak 2), Osijek 4 minute (Lacković 2, Jerčinović 2).
Najčitanije iz rubrike