Novosti
ŠTRAJK U SLAVONSKOBRODSKOM ĐURI ĐAKOVIĆU

Isplata plaće za rujan ovog tjedna
Objavljeno 3. studenog, 2019.
Ovog bi tjedna trebale biti isplaćene plaće za 600 radnika slavonskobrodske kompanije Đuro Đaković, a štrajkaški će odbor odlučivati o tome hoće li prekinuti štrajk započet 24. listopada.

Isplatu plaća u subotu je najavio brodsko-posavski župan Danijel Marušić na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu, a tu je informaciju kasnije potvrdio i Darko Horvat, ministar gospodarstva.

Radnici u slavonskobrodskoj tvrtki štrajkaju zbog neisplate rujanske plaće. Uzimajući u obzir da je blokiran račun Đure Đakovića, župan Marušić kaže da je pronađen način na koji će biti isplaćene plaće. "Radnici će potpisati dokument (ZNS obrazac) na osnovu kojeg će biti prvi u naplatnom redu. Na dnevnoj bazi razgovara se i s jednom od banaka koja bi ušla u financiranje proizvodnje u Đuri Đakoviću do 2021. godine", rekao je Marušić. Prema njegovim riječima, sredstva za isplatu plaće osigurana su oslobađanjem oko sedam milijuna kuna koje je "Đuro" imao kao jamstvo za jedan posao u HEP-u.

Kompanija je 30. listopada izvijestila da su računi Đuro Đaković grupe i povezanih društava blokirani. Tog je dana predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović podnio ostavku na svoju dužnost, uz obrazloženje da se grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji zbog dva ključna problema - nemogućnosti financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala u društvu.

Ministar Darko Horvat izvijestio je i da su “dvije vlade vrlo blizu vrlo interesantnog ugovora”, o pretvaranju Đure Đakovića u logistički i servisni centar vojne opreme. Na pitanje koja vlada, uz hrvatsku, sudjeluje u tim pregovorima, rekao je da je to vlada SAD-a.
H/D.Pav.
Vlade RH i SAD-a dogovaraju pretvaranje Đure Đakovića u logistički i servisni centar vojne opreme
Možda ste propustili...

POTRAGA ZA NESTALIMA - ISKAPANJA NA VUKOVARSKOM PODRUČJU

Posmrtni ostaci u Negoslavcima?

"ŽENE U CRNOM"

Pravda za Vukovar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROSINCU 2018. POTROŠENO 13,5 MILIJARDI

Na Crni petak potrošnja je veća nego na Badnjak

2

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU POSLALA PORUKU:

Štrajkom povrijeđeno pravo djece na redovito obrazovanje

3

INICIJATIVA DA SE NAZIVU DODA IME DR. FRANJE TUĐMANA

Novo ime Hrvatskom institutu za povijest