Osijek
10. I 11. SIJEČNJA 2020. U DVORANI “GRADSKI VRT”

Bliži se novi WineOS, znatno veći i sadržajniji od dosadašnjih
Objavljeno 4. studenog, 2019.

Ulazak u novu, 2020. godinu obilježit će i šesto izdanje osječkog festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a. Dosad najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. siječnja sljedeće godine, ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje. Prva i najvažnija među njima je novi, znatno veći, izložbeni prostor.

Ljubitelji vina i delicija zasigurno su već naviknuli na redovite promjene lokacije održavanja festivala. Nakon "Arheološkog muzeja", "Essekera" i "Muzeja okusa", novi prostor doista se ističe svojom veličinom. Tako će se šesti WineOS održati na čak 1900 četvornih metara Dvorane "Gradski vrt". Znatno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program obaju dana festivala te, logično, i znatno veći broj izlagačkih mjesta.

Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta, koja će vinarima i ostalim izlagačima ponuditi mnogo veći komfor nego do sada, jer će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara. Osim toga, očekuje nas i velika pozornica na kojoj će se oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Dio će dvorane biti rezerviran za restoransku ponudu, a osim vinara i proizvođača delicija predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva.

Kao i dosadašnjih godina, zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice, kojih će ove godine biti više nego ikada prije. Za vinske priče ponovo je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, čije su radionice prethodnih godina privukle brojne posjetitelje i goste, mahom ljude izvan Osijeka. Uz to nas očekuju i druge radionice koje će zasigurno pobuditi zanimanje Osječana i gostiju.

Glavni organizator manifestacije ponovo je udruga "Dekanter" uz svesrdnu pomoć vinoteke "Vinite", Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Ivana Rab Guljaš
ULAZNICE U PRODAJI U VINOTECI “VINITA”
Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna te će ih zainteresirani moći nabaviti u Vinoteci “Vinita”, u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice, čiji će raspored biti objavljen krajem studenoga, a karte će biti u prodaji početkom prosinca. Festival će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat. Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a. Predstavnika medija prošli je put bilo više od 80, a sljedeće godine očekuje se da bi broj akreditiranih novinara trebao biti troznamenkast.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike