Osijek
MUH OSIJEK UGOSTIO ZBOROVE

Zborovi iz cijele županije zapalili dvoranu “Bells”
Objavljeno 3. studenog, 2019.
Na tradicionalnoj manifestaciji nastupili umirovljenici iz svih dijelova Osječko-baranjske županije

Raspjevala se Slavonija i Baranja na jučerašnjim Pjevačkim susretima zborova Osječko-baranjske županije koje je organizirala u Osijeku Matica umirovljenika Hrvatske - MUH Osijek.

Pjesma se orila cijelom dvoranom na toj tradicionalnoj manifestaciji koja je bila još jedna u nizu prilika da se umirovljenici okupe i zabave na zajedničkom druženju gostiju pristiglih iz svih dijelova Osječko-baranjske županije. Dok su se na pozornici dvorane "Bells" izmjenjivali zborovi umirovljenika i svirači s pomno izabranim i odlično izvedenim pjesmama, predsjednica MUH-a Osijek Marija Sužnjević zadovoljno je ustvrdila kako su svi ponosni na ono što su umirovljenici kroz ovaj oblik djelovanja Matice umirovljenika Hrvatske uspjeli pripremiti.

- Mi smo populacija starijih osoba, ali smo vrlo veseli i mladi u duši. Uvijek nas ima novih koji unose svježi duh, ovo je druženje a ne natjecanje, druženja su nama potrebna jer kad ostariš, to ne znači da život staje, naprotiv. Volimo druženja i zato jedni druge posjećujemo na zabavama, plesnjacima i ostalom što sve organiziraju naše podružnice. Ne pravimo probleme ni društvu ni našim obiteljima, baš suprotno, širimo pozitivnu energiju i dobro raspoloženje, vedri smo i veseli kao i svi drugi ljudi. Družimo se da si skratimo ove naše dane - kazala je Marija Sužnjević, koja je predsjednica i županijskog MUH-a.

Potvrdila je da su na Pjevačke susrete pristigli kompletni zborovi iz sedam gradova i općina Osječko-baranjske županije. Ovaj godišnji susret za njih mnogo znači jer tijekom godine vrijedno uvježbavaju repertoar i s jednim njegovim dijelom se predstave u Osijeku. Gotovo svakodnevno vježbaju, ali ovo je, kako je kazala Sužnjević, baš dan za njih. “Stalno vodimo brigu o našim umirovljenicima, organiziramo raznolike aktivnosti, ali ovaj nam je dan poseban”, kaže Sužnjević.
Darko Pejić
IVAN RADIĆ: MUH JE PRIMJER MNOGIMA
Ivana Radića, predsjednika Savjeta za građanske inicijative Osječko-baranjske županije i izaslanika župana Ivana Anušića, oduševili su odlična atmosfera i izvedbe, pa ga se moglo čuti da je i on ispod glasa za stolom zapjevao i zacupkao petama u glazbenom ritmu izvođača. “Tradicinalno dolazim na aktivnosti MUH-a Osijeka i uvijek me ponese njihova pozitivna energija. Marija Sužnjević i svi ovi dragi ljudi primjer su drugima, mladima. Ja im osobno, ali i u ime župana Anušića, želim da i dalje ostanu pozitivni, želim im puno zdravlja i kvalitetu života, a budući da sam čuo da je ovo 73. susret, želim im još puno više ovakvih druženja”, kaže Radić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIZNANJA GRADA OSIJEKA

Lőrinc Mészáros postaje počasni građanin Osijeka

2

DRAGAN BOKUN, ZANATLIJA I VJEČNI OPTIMIST:

Dnevnik ne gledam, čitam, radim svoj posao i dobro je

3

STUDENTI FOOZOS-A "NE ŽELE SVE ONLINE"

Dekan: Nastava ipak ide i uživo