Osijek
MUH OSIJEK UGOSTIO ZBOROVE

Zborovi iz cijele županije zapalili dvoranu “Bells”
Objavljeno 3. studenog, 2019.
Na tradicionalnoj manifestaciji nastupili umirovljenici iz svih dijelova Osječko-baranjske županije

Raspjevala se Slavonija i Baranja na jučerašnjim Pjevačkim susretima zborova Osječko-baranjske županije koje je organizirala u Osijeku Matica umirovljenika Hrvatske - MUH Osijek.

Pjesma se orila cijelom dvoranom na toj tradicionalnoj manifestaciji koja je bila još jedna u nizu prilika da se umirovljenici okupe i zabave na zajedničkom druženju gostiju pristiglih iz svih dijelova Osječko-baranjske županije. Dok su se na pozornici dvorane "Bells" izmjenjivali zborovi umirovljenika i svirači s pomno izabranim i odlično izvedenim pjesmama, predsjednica MUH-a Osijek Marija Sužnjević zadovoljno je ustvrdila kako su svi ponosni na ono što su umirovljenici kroz ovaj oblik djelovanja Matice umirovljenika Hrvatske uspjeli pripremiti.

- Mi smo populacija starijih osoba, ali smo vrlo veseli i mladi u duši. Uvijek nas ima novih koji unose svježi duh, ovo je druženje a ne natjecanje, druženja su nama potrebna jer kad ostariš, to ne znači da život staje, naprotiv. Volimo druženja i zato jedni druge posjećujemo na zabavama, plesnjacima i ostalom što sve organiziraju naše podružnice. Ne pravimo probleme ni društvu ni našim obiteljima, baš suprotno, širimo pozitivnu energiju i dobro raspoloženje, vedri smo i veseli kao i svi drugi ljudi. Družimo se da si skratimo ove naše dane - kazala je Marija Sužnjević, koja je predsjednica i županijskog MUH-a.

Potvrdila je da su na Pjevačke susrete pristigli kompletni zborovi iz sedam gradova i općina Osječko-baranjske županije. Ovaj godišnji susret za njih mnogo znači jer tijekom godine vrijedno uvježbavaju repertoar i s jednim njegovim dijelom se predstave u Osijeku. Gotovo svakodnevno vježbaju, ali ovo je, kako je kazala Sužnjević, baš dan za njih. “Stalno vodimo brigu o našim umirovljenicima, organiziramo raznolike aktivnosti, ali ovaj nam je dan poseban”, kaže Sužnjević.
Darko Pejić
IVAN RADIĆ: MUH JE PRIMJER MNOGIMA
Ivana Radića, predsjednika Savjeta za građanske inicijative Osječko-baranjske županije i izaslanika župana Ivana Anušića, oduševili su odlična atmosfera i izvedbe, pa ga se moglo čuti da je i on ispod glasa za stolom zapjevao i zacupkao petama u glazbenom ritmu izvođača. “Tradicinalno dolazim na aktivnosti MUH-a Osijeka i uvijek me ponese njihova pozitivna energija. Marija Sužnjević i svi ovi dragi ljudi primjer su drugima, mladima. Ja im osobno, ali i u ime župana Anušića, želim da i dalje ostanu pozitivni, želim im puno zdravlja i kvalitetu života, a budući da sam čuo da je ovo 73. susret, želim im još puno više ovakvih druženja”, kaže Radić.
Možda ste propustili...

OTVORENO SRETNO DVORIŠTE DOKKICE

Prostor za učenje na otvorenom

DJEČJI KREATIVNI CENTAR DOKKICA

U Sretnom dvorištu dječja ekopredstava