Osijek
OPĆINA BILJE

Godišnje ima i do stotinjak stipendista
Objavljeno 4. studenog, 2019.
Općina Bilje prepoznatljiva je po ulaganjima u mlade i obrazovanje. Zasigurno se može reći da je Bilje, kaže načelnik Željko Cickaj, općina koja daje najveći broj stipendija - svake godine gotovo stotinu učenika i studenata dobiva izdašne mjesečne stipendije.


- To je, od kada smo preuzeli mandat u Općini Bilje, naš imperativ - ulaganje u sve drugo bez ulaganja u mlade i znanje nema svrhe ako nema tko živjeti i dalje razvijati našu općinu u svakom smislu - gospodarskom, društvenom i općem. Cijenim da nam se ovakvo ulaganje višestruko vraća, pa upravo zato godinama potičemo i nagrađujemo našu vrijednu i pametnu djecu, i to ne samo kroz stipendije nego i na druge načine kroz proračunske stavke, od prijevoza pa nadalje - kaže Cickaj i dodaje da je upravo u tijeku primanje prijava za stipendije, pa poziva učenike i studente da se prijave.


A stipendiraju se studenti od prve godine studija. Tako će se za akademsku 2019./2020. godinu dodijeliti stipendije svim redovitim studentima prve godine studija kojima je to prvi upis u prvu godinu studija u iznosu od 400 kuna, a svim redovitim studentima viših godina studija, s položenim svim ispitima iz prethodne akademske godine, stipendija iznosi 800 kuna.


Za školsku 2019/2020. dodijelit će se 15 učeničkih stipendija u visini od 400 kuna mjesečno. Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje škole koji nisu korisnici neke druge stipendije ili učeničkog kredita, državljani su Hrvatske, imaju prebivalište u općini Bilje, školuju se na području Hrvatske, imaju najmanje vrlo dobar prosjek ocjena prethodne godine te nisu ponavljali godinu.
Za istu školsku godinu dodijelit će se, napominje Željko Cickaj, i deset učeničkih stipendija od 400 kuna mjesečno za deficitarna zanimanja: zidar, tesar, armirač, bravar, vozač, limar, stolar, dimnjačar, vodoinstalater, strojobravar i medicinska sestra opće njege. Zahtjevi se upućuju na adresu: Općina Bilje, Povjerenstvo za stipendije, 31327 Bilje, Kralja Zvonimira 1b. D. Pejić
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike