Osijek
SAJAM ANTIKVITETA

Sajam se obilazi uz langošice
Objavljeno 2. studenog, 2019.

Još jedno ugodno subotnje prijepodne, ono prvo u mjesecu, Osječani i njihovi gosti proveli su u Tvrđi. Dakako na Sajmu antikviteta, događaju koji se već godinama jednostavno ne smije propustiti. I čini se da su svi postali svjesni toga pa se u Tvrđu dolazi, ako ni zbog čega drugoga, napraviti dva, tri kruga oko "Kuge".
Ni ovaj puta nije izostala uobičajena ponuda, a posebno nam je bilo zanimljivo kako se još uvijek s posebnom pozornošću i žarom prelistavaju knjige. Gotovo jednaka pozornost posvećuje se i pregledavanju vinil ploča. A neke od tih starih ploča dobile su ipak novi, uporabni smisao. U kućnoj radinosti pretvorene su u moderno dizajnirane zidne satova - posebno nam se dopalajedna s prepoznatljivim osječkim turističkim motivima. Cijena - 100 kuna.
Učinilo nam se kako je ovaj, po temperaturi prvi pravi jesenski sajam bio i svojevrsna pozivnica za nabavku zimnice tako da se dosta tržilo na odjeljku u kojemu su bili proizvođači domaćih delicija koji su nudili i različite vrste sireva te suhog mesa. A zamijetili smo i jedan novi trend, gotovo bi ga nazvali kapricom. Naime, iznimno je mnogo posjetitelja Sajam obilazi i u hodu jelo langošice!
Ove je subote Društvo kirurških sestara Hrvatske u suradnji s volonterima Crvenog križa, a u sklopu akcije "Solidarnost na djelu" na Sajmu organiziralo besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.
- Uz savjetodavnu uslugu koju ovom prigodom pružamo našim sugrađanima, ovo je prilika i da se pokažemo izvan bolnica, izvan kirurških okvira i da podsjetimo naše pacijente kako smo im uvijek na raspolaganju, pojašnjava Suzana Stojković, predsjednica Društva.D.Kuštro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura,
ali dok platite život ne ostane
vam puno više nego ovdje

2

KONFERENCIJA ZA MEDIJE OSJEČKOG HDZ-A

Stanovnici B. Bartoka žive u nemogućim uvjetima

3

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!