Osijek
SAJAM ANTIKVITETA

Sajam se obilazi uz langošice
Objavljeno 2. studenog, 2019.

Još jedno ugodno subotnje prijepodne, ono prvo u mjesecu, Osječani i njihovi gosti proveli su u Tvrđi. Dakako na Sajmu antikviteta, događaju koji se već godinama jednostavno ne smije propustiti. I čini se da su svi postali svjesni toga pa se u Tvrđu dolazi, ako ni zbog čega drugoga, napraviti dva, tri kruga oko "Kuge".
Ni ovaj puta nije izostala uobičajena ponuda, a posebno nam je bilo zanimljivo kako se još uvijek s posebnom pozornošću i žarom prelistavaju knjige. Gotovo jednaka pozornost posvećuje se i pregledavanju vinil ploča. A neke od tih starih ploča dobile su ipak novi, uporabni smisao. U kućnoj radinosti pretvorene su u moderno dizajnirane zidne satova - posebno nam se dopalajedna s prepoznatljivim osječkim turističkim motivima. Cijena - 100 kuna.
Učinilo nam se kako je ovaj, po temperaturi prvi pravi jesenski sajam bio i svojevrsna pozivnica za nabavku zimnice tako da se dosta tržilo na odjeljku u kojemu su bili proizvođači domaćih delicija koji su nudili i različite vrste sireva te suhog mesa. A zamijetili smo i jedan novi trend, gotovo bi ga nazvali kapricom. Naime, iznimno je mnogo posjetitelja Sajam obilazi i u hodu jelo langošice!
Ove je subote Društvo kirurških sestara Hrvatske u suradnji s volonterima Crvenog križa, a u sklopu akcije "Solidarnost na djelu" na Sajmu organiziralo besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.
- Uz savjetodavnu uslugu koju ovom prigodom pružamo našim sugrađanima, ovo je prilika i da se pokažemo izvan bolnica, izvan kirurških okvira i da podsjetimo naše pacijente kako smo im uvijek na raspolaganju, pojašnjava Suzana Stojković, predsjednica Društva.D.Kuštro

Možda ste propustili...

ZBOG OKOLNOSTI VEZANIH UZ EPIDEMIJU

Obiteljski četvrtak preko webinara

JEDAN POZIV MOŽE SPASITI ŽIVOTE

Osječki taxi: Anđeo čuvar svih zabava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA PROSLAVA CRKVENOG GODA NAKON COVID IZOLACIJE

Veliko slavlje GČ Jug 2 -
na otvorenom i uz oprez

2

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Sjećanje na sve one koji su dali živote za Hrvatsku

3

JEDAN POZIV MOŽE SPASITI ŽIVOTE

Osječki taxi: Anđeo čuvar svih zabava