Sport
PROMJENA NA KLUPI KLUBA IZ JELISAVCA

Marko Dinjar napustio klupu Vihora
Objavljeno 1. studenog, 2019.
Marko Dinjar više nije trener nogometaša Vihora iz Jelisavca. Nakon razočaravajućih rezultata i tek desete pozicije na tablici Treće HNL "istok", Dinjar, koji je imao ulogu i igrača i trenera, odlučio je vođenje momčadi prepustiti nekom drugom. Vihor je protekle sezone trećeligaško prvenstvo završio na drugome mjestu, ovo ljeto iz Jelisavca su stizale najave o novom pohodu na sam vrh, no u dosadašnjih 11 kola nije išlo prema željama. Samo 13 osvojenih bodova i deseto mjesto više su nego skroman učinak za ambicioznu momčad.


Poraz u Požegi od Slavonije (1:3) teško je pao Dinjaru, pa je odlučio kako je najbolje Upravi kluba ponuditi ostavku, jer se osjeća najodgovornijim za situaciju u kojoj se Vihor nalazi. Iako je momčad imala brojnih problema s ozljedama i to važnih igrača, Dinjar smatra kako za deseto mjesto nema alibija.


- Poslije utakmice u Požegi imao sam sastanak s predsjednikom kluba Ivanom Komakom i rekao sam da zbog interesa kluba i dobrobiti momčadi više ne bih bio trener. I dalje ću igrati za Vihor, ali smatram da je najbolje da se na trenersko mjesto instalira novi čovjek. Ovo je moralni čin, treba priznati da nam ne ide, i da bi netko drugi to možda bolje radio. Usto mislim da bih mnogo više pomogao kao igrač, jer ova uloga i igrača i trenera dosta me opterećivala. U prvom momentu predsjednik je rekao da povlačenje s klupe ne dolazi u obzir, ali nakon prespavane noći prihvatio je ostavku. Sad ću samo igrati, na žalost, zbog ozljede ću propustiti sljedeće dvije utakmice, a onda se vraćam na travnjak. S obzirom na Komakove ambicije, ali i moje nezadovoljstvo rezultatima, promjena u vođenju momčadi prijeko je potrebna - kazao je Dinjar.
Momčad će od sada voditi Ivica Komak u suradnji s još jednim od iskusnih igrača Vihora Slobodanom Stranatićem. S.S.


 
Jelisavčani su ove sezone najviše bodova prosuli kod kuće, gdje imaju dva poraza i dva remija