Osijek
VELEUČILIŠTE BALTAZAR PREDSTAVILO NOVI DISLOCIRANI STUDIJ

Studenti diplomskog studija Projektni menadžment na nastavu mogu i u Osijeku
Objavljeno 2. studenog, 2019.

Veleučilište Baltazar pokrenulo je u Osijeku novi dvogodišnji specijalistički diplomski stručni studij Projektni menadžment, čime su obogatili visokoškolsku ponudu grada, ali i najavili nove projekte. Kako nam pojašnjava prof. dr. sc. Vladimir Šimović, dekan Veleučilišta Baltazar u Zaprešiću, ovo je iznimno važan događaj za njihovu ustanovu, jer su nakon Biograda na Moru, Zagreba i Zaprešića napokon pokrenuli nastavu i u Osijeku.

"Osijek je do sada bio samo konzultativni centar, a sada će studenti nastavu moći pohađati upravo ovdje. Za sada je to program Projektni menadžment, a nakon što prođe akreditacija, ponudit ćemo još jedan, Poslovanje i upravljanje. Krajnji nam je cilj pokretanje studija IT usluga i proizvodnje sa start-upovima, a u Osijeku proširiti ponudu programima gastronomije, hotelijerstva i turizma. Mislim da za to ima interesa, s obzirom na to da ovdje postoji i srednja škola tog smjera, a trenutačno je i velik nedostatak te radne snage na tržištu, pa je i zapošljivost velika. Izuzetno je bitno pratiti trendove u poslovanju i mladima pružiti mogućnost napretka u takvim zanimanjima", ističe prof. Šimović te dodaje kako u četiri grada u kojima djeluju imaju stotinjak zaposlenih te oko dvije tisuće studenata.

"Našim polaznicima nudimo i mogućnost studiranja online, od početka do kraja, a programe mogu slušati i stranci. Takav je oblik studiranja još uvijek relativna nepoznanica u Hrvatskoj, ali vjerujem da je to ono što mnogim studentima odgovara jer volimo za sebe reći da smo studij po mjeri studenta. Danas je u svijetu prisutan trend inovativnog poslovanja, što znači da je potrebno konstantno ići unaprijed s rješenjima te upravljati njima u tehnološkom i ekonomskom pogledu", zaključio je prof. Šimović.

Voditelj dislociranog studija u Osijeku, doc. dr. Ivan Ružić, ističe kako novoformirani studij mladim ljudima, ali i već zaposlenim polaznicima, nudi mogućnosti napretka i usavršavanja u ovom području. "Projektni menadžment dugi se niz godina izvodi u Zaprešiću i uistinu je perjanica našeg Veleučilišta, a prema broju upisanih studenata vidimo da postoji veliki interes i u Osijeku. S obzirom na to da se prilagođavamo i onima koji već rade, nastava se kod nas odvija u poslijepodnevnim satima, od 17 do 21 sat, a osim toga, svi su nastavni materijali dostupni online, kao uostalom i profesori, koji su na raspolaganju studentima za sva pitanja. Upisi su u tijeku još u studenome, a dosad ih je upisano već 25. Kao i svima, nastava je podijeljena u dva semestra te traje do lipnja. Za pohađanje diplomskog studija potrebno je odraditi prve tri godine preddiplomskog studija na nekom od sveučilišta ili veleučilišta iz područja društvenih znanosti", pojasnio je doc. Ružić.

Zadovoljan mogućnošću pohađanja nastave u svom gradu je i student Borna, koji će, kaže, ovdje završiti program koji je pohađao u Zaprešiću. Valja istaknuti kako je Veleučilište Baltazar u stopostotnom vlasništvu Grada Zaprešića i "živi" isključivo od studentskih školarina.
E. Nenadić
Nastava se odvija poslijepodne, od 17 do 21 sat, a svi su nastavni materijali i profesori dostupni i online
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike