Osijek
OSJEČANI USPJEŠNI NA INTERNATIONAL INDOOR OPENU

Zrakoplovnim modelarima 8 medalja
Objavljeno 1. studenog, 2019.
Na nedavnom međunarodnom natjecanju u sobnom letenju ‘International indoor open u Slavonskom Brodu, članovi Aerokluba ‘‘Osijek‘‘ i Centra tehničke kulture Osijek postigli su odličan rezultat osvojivši čak osam medalja. Na natjecanju, u organizaciji Aerokluba ‘‘Brod‘‘, cilj je bio zadržati perolaki zrakoplov što duže u zraku.

U kategoriji F1N-150 (modeli raspona krila do 150 mm, koji se ispaljuju praćkom) Igor Nišević osvojio je srebro. U skupini mlađih juniora brončanu medalju osvojio je Dominik Pajkurić, a u skupini najmlađih natjecatelja, odnosno kadeta, broncom se okitio Mak Balaš. U kategoriji F1N (modeli raspona krila od 500 do 650 mm koji se izbacuju rukom) Dominik Pajkurić osvojio je zlato u skupini mlađih juniora i srebro u skupini juniora, u skupini kadeta Borna Večei osvojio je srebro, a Mak Balaš brončanu medalju.

- S obzirom na to da je riječ o prvom natjecanju na koje smo vodili nove polaznike skupine Zrakoplovno modelarstvo Centra tehničke kulture Osijek, nažalost, nismo se izborili za medalje, ali su polaznici pokazali dobar potencijal za budućnost - rekao je Antun Šikić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.

Inače, natjecanje u Slavonskom Brodu upisano je u kalendar FAI-ja, Svjetske zrakoplovne federacije, a rezultati s njega boduju se za Kup Hrvatske i Internacionalni kup.
D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike