Regija
U CIVILU UHITIO LOPOVA

Cindrić: Nema šanse da
bih mu dao da pobjegne
Objavljeno 2. studenog, 2019.
Provalnik ga ozlijedio, no zahvaljujući Cindriću uhvaćen je, a ukradeni predmeti su vraćeni
VRBOVA

Novogradiški policajac Zlatko Cindrić (43) ni sekunde nije dvojio o tome uhvatiti li provalnika u trgovinu u srijedu oko 22 sata u mjestu Vrbova. Iako je policajac bio izvan službe i sjedio kod kuće u svom dnevnom boravku, odmah je, po dojavi kolega, odjurio iza trgovine u kojoj je u tijeku bila provala.

Pri tome ga je provalnik i ozlijedio, no zahvaljujući Cindriću uhvaćen je, a ukradeni predmeti vraćeni su. Inače radi kao šef smjene u Policijskoj postaji Nova Gradiška, a kao policajac radi 25 godina.

- Dobio sam dojavu od radnih kolega da je u tijeku provala u trgovinu koja se nalazi prekoputa mene. Otišao sam odmah tamo jer se u takvim trenutcima mora odmah reagirati. Policajac je policajac 24 sata dnevno i takav je posao. Nama je primarna zaštita života i imovina građana, pa sam tako i ja napravio - kaže skromno policajac. Kako dodaje, prvo se čuo alarm koji je provalnik upalio kada je provalio u trgovinu, a on je u civilnoj odjeći, po kiši, otrčao iza trgovine u mrak.

- Vidio sam ga kako izlazi iz skladišnog prostora s ukradenim predmetima. Imao je kapuljaču na glavi. Predstavo sam mu se kao policajac i rekao da stane, ali mi je prijetio da će me upucati. Nisam se htio povući. Nema šanse da bih mu dao da pobjegne. Potrčao je ispred trgovine pa me napao i srušio sam ga na tlo. Neko smo se vrijeme tako hrvali, kada su iz gostionice, koja je prekoputa trgovine, dotrčala trojica suseljana koja su mi pomogla - priča hrabri policajac ističući kako je u tom trenutku bila najvažnija suradnja njegovih suseljana koji su došli i pomogli zadržati provalnika do dolaska policije.

- Danas su građani većinom takvi da misle "ako se meni nešto ne događa, ne tiče me se", ali mi smo mala sredina i normalno je da ljudi u selu više pomažu jedni drugima. Već sam imao takvih slučajeva za svog radnog vijeka, ali ovo je bila jako opasna situacija jer je htio pobjeći, a ja sam mu bio jedina zapreka. Morao sam u djeliću sekunde donijeti odluku da ga ne mogu pustiti. To je naš posao, ali u svakom policajcu je da mora nešto poduzeti - priča Cindrić. Kaže da nije mogao znati ima li provalnik doista oružje kod sebe, unatoč tome što mu je prijetio da će ga upucati.

- To nisam mogao znati sve dok se nismo tjelesno sukobili. Smanjio sam mu prostor djelovanja tako da bilo što da je imao kod sebe nije mogao dohvatiti, pa tako ni pajser koji je imao. S druge strane, trudio sam se da ga ne ozlijedim, a s treće strane nisam mogao znati je li sam. On me je udario šakom u glavu, ali u tom trenu nisam bol toliko ni osjetio - nastavlja priču policajac. Njegova supruga bila je kod kuće s njim, a kada je izišao van vidjela je tučnjavu.

- Supruga je i alarmilara ljude u gostionici jer oni nisu mogli vidjeti da se ja borim s njim. Još uvijek je pod dojmom. Nama policajcima to ide u opis posla i drukčije se nosimo s tim, puno lakše, ali uvijek imaš pitanja i moraš donijeti odluku koja može promijeniti moj i njegov i život cijelih obitelji. Samo želim zahvaliti suseljanima na pomoći i zamoliti sve građane da pomognu kada treba i obrate pozornost na sumnjive osobe - poručuje skromni policajac.

Sandra Lacić
Smanjio sam mu prostor djelovanja tako da bilo što da je imao kod sebe nije mogao dohvatiti, kaže Cindrić
Idu MU I prijave
Utvrđeno je kako je riječ o 37-godišnjaku koji je metalnom polugom, tzv. pajserom, provalio u trgovinu i iz nje ukrao desetke kutija cigareta, centralnu jedinicu blagajne te druge prodajne artikle. Protiv 37-godišnjaka slijede odgovarajuće kaznene prijave.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARIJAN ŽIVKOVIĆ - PATRIČAR OŠTRO PROTIV RADNE NEDJELJE:

Svoje ću radnice autobusima dovesti pred zgradu Sabora

2

PLAN OPĆINE DRENJE ZA AKUMULACIJU

Izradili projekt plaže i hotela za Borovik

3

POTPISAN UGOVOR ZA RADOVE VRIJEDNE 27,1 MILIJUN KUNA

Autobusni kolodvor, gradski projekt desetljeća, sagradit će za najviše godinu dana