Crna kronika
NESREĆA NA RADU U SREDIŠTU OSIJEKA

Radnik teško opečen u eksploziji trafostanice
Objavljeno 31. listopada, 2019.

OSIJEK - Četrdesetpetogodišnji radnik osječke tvrtke "Parangal" teško je stradao u eksploziji trafostanice koja se dogodila u srijedu prije podne u Gornjodravskoj obali 94, u središtu Osijeka.
U trafostanici, koja se nalazi ispod dijela zgrade u kojoj je smješten Područni ured civilne zaštite, došlo je do kratkog spoja. Pozvani su HItna pomoć, policija, HEP i Inspekcija zaštite na radu. Hitna pomoć odvezla je ozlijeđenog radnika u Klinički bolnički centar na daljnju medicinsku obradu. Na očevidu, uz policiju, bila je i inspektorica zaštite na radu.
- Djelatnik osječke tvrtke obavljao je poslove u unutrašnjosti trafostanice. Na za sad neutvrđen način došlo je do eksplozije u trafostanici.  U Kliničkom bolničkom centru Osijek utvrđeno je da je djelatnik zadobio opekline šake i lica, doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.
Zdravko Banjan, direktor "Parangala" kaže kako se radnik dobro osjeća, no ni sam ne zna rekonstruirati što se zapravo dogodilo.
- U bolnici je na kirurgiji i ruke mu se sada previjaju. Dogodio se nekakav kratki spoj, ali za sada ni on ne zna kako. Nadam se da će biti u redu i da će se oporaviti. On je sigurno najiskusniji radnik i kod mene je 23 godine, radi na javnoj rasvjeti. Promijenio je najviše osigurača od svih radnika i bio je posvuda na terenima, i po danu i noći i kiši i snijegu. Dobili smo nalog običi navedenu lokaciju i informaciju kako se ondje okupljaju nekakvi narkomani i da se ne vidi ništa unutra. Željeli smo po danu otkloniti kvar. Završili smo posao i radnik je išao vratiti osigurače, a kako bi se navečer sve upalilo automatski, kaže direktor Parangala. Dodaje da radnika u stvari nije udarila struja već je stradao od požara.
- Imao je zaštitne rukavice koje su mu na rukama izgorjele i zalijepile se za kožu kada ga je zahvatio požar. Bio sam kod njega i umjesto da ja njega tješim on je meni govorio kako će sve biti u redu. Još se sjetio da mu ovih dana kamion treba ići na tehnički pregled, pa me je na to podsjećao. Naši odnosi u tvrtci nisu čisto poslovni, nego prijateljski, gotovo rodbinski. Svatko radi svoj posao najbolje što može, ali, na žalost, nerijetko se nešto neplanirano dogodi, zaključuje Banjan.

S.Lacić

Možda ste propustili...

HTIO DO POZAJMICE PREKO INTERNETA

Dao nepoznatoj osobi 3000 kuna