Sport
ZRINSKI (NE)OČEKIVANO UZEO SAMO BOD

S Belišćem zadržati uspješan domaći niz
Objavljeno 31. listopada, 2019.
Jurjevčani nisu uspjeli svladati oba vukovarska nogometna trećeligaša s kojima su se sastajali u desetoj i protekloj, jedanaestoj etapi. Boljestojeći Vuteks Sloga ostavio je bodove na igralištu "Bara" da bi zatim momčad trenera Roberta Grnje samo remizirala kod "fenjeraša" Vukovara 1991 (1:1). Nakon remija Zrinski zaostaje za momčadima sa samog vrha, Jurjevčani su trenutačno sedmi u ukupnom poretku s 19 bodova.

- Nismo bili pravi, tako da ni nismo bili nagrađeni u srazu s posljednjeplasiranim sastavom koji je osvojio bod boljom igrom u drugom dijelu uz koju je uspio izjednačiti. Moguće da nas je uspavao i vodeći pogodak koji smo zabili neposredno uoči odlaska na odmor nakon kojeg su igrači, vjerojatno, pomislili da je posao gotov. Nakon primljenog izjednačujućeg pogotka u završnici se nismo mogli odgovarajuće vratiti u igru, tako da smo kući ponijeli samo bod - pričao je pomoćni trener Zrinskog Galić vjerujući u znatno bolje sljedeće izdanje na domaćem terenu. Motiva, nedvojbeno, neće nedostajati, kao što ne nedostaje i kvalitete s kojom je prethodnih pet ovojesenskih gostiju jurjevačko igralište napustilo praznih ruku. A pred vratima je ambiciozno Belišće:

- Uvjereni smo da ćemo odigrati bolje nego prethodni susret, odnosno morat ćemo biti na gornjoj granici mogućnosti kako bismo svladali uglednog i jakog gosta. Na domaćem terenu imamo maksimalni učinak i želimo ga zadržati. Budemo li u okvirama mogućnosti, tada je ta opcija prilično uključiva, kao što se može očekivati dobar susret koji bi trebao i biti vrlo dobar za gledatelje - zaključio je Grnjin suradnik vjerujući da će za taj subotnji susret 12. kola Treće HNL "Istok" svi igrači biti na raspolaganju. D.L.