Novosti
ŠKOLSKI SINDIKATI NE POSUSTAJU

U ponedjeljak štrajk i u Osječkoj županiji
Objavljeno 31. listopada, 2019.
I idućeg tjedna nastavlja se štrajk u sustavu odgoja i obrazovanja te će u ponedjeljak štrajkati osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, poručili su u srijedu čelnici dvaju sindikata prosvjetnih radnika. U četvrtak će štrajkati škole u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.


Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručili su kako i dalje ne posustaju u štrajku, sve do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti poslova na 1,406 postotnih bodova. Za treći ciklus štrajka, koji počinje u ponedjeljak, najavili su "dva velika događaja". "Ne zanima nas tko će ostati u koaliciji, naši zahtjevi ostaju jednaki i nepromjenjivi, i ne ovise o tome tko je sve u vladajućoj koaliciji. Onaj koji može riješiti naš problem je Vlada", kazao je Mihalinec, dodavši kako i dalje čekaju njezin poziv. Sindikalni čelnici naglasili su kako članovi sindikata u odgoju i obrazovanju šalju svoje platne liste na adresu premijera Andreja Plenkovića, a kazali su kako su i oni učinili isto. Tim potezom žele pokazati vladajućima koliko zapravo zarađuju učitelji i profesori.
Čelnici Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja ocijenili su u srijedu da je odaziv štrajku u sustavu znanosti i visokog obrazovanja jako dobar te najavili da nastavno i nenastavno osoblje u tom sustavu nastavlja štrajkati i u sljedeći petak. H
Možda ste propustili...

U POVODU MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV HOMOFOBIJE, TRANSFOBIJE I BIOFOBIJE

Milanović: U RH se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana