Osijek
TKO SNOSI TROŠAK POPRAVKA KROVNOG PROZORA U ZGRADI?

Upravitelj tereti vlasnika, a on pričuvu
Objavljeno 31. listopada, 2019.
U potkrovlju četverokatnice na Vijencu Dinare krovni prozor ne dihta, za jačih padalina i prokišnjava, a za hladnijeg vremena i grijanje mora biti jače jer inače nije ugodno boraviti u prostoriji, govori nam Osječanin koji je taj problem pokušao riješiti s upraviteljem zgrade, no ispalo je da nije baš onako kako je mislio. Naime, vlasnik stana u potkrovlju tvrdi da popravak krovišta, čemu pripadaju i dva krovna prozora, ide na račun zajedničke pričuve, s čime se, međutim, upravitelj zgrade, u ovom slučaju tvrtka Orlikon, baš i ne slaže.

- Riječ je o dvama prozorima koja su stara i dotrajala te propuštaju na sve strane. Za kiše prokišnjavaju, a i zvučna i temperaturna izolacija nisu nikakve. Koliko znam, krovište se oduvijek popravljalo iz zajedničke pričuve, a njemu pripadaju i krovni prozori te oluci i sve drugo što se na njemu nalazi - smatra naš sugovornik, dodajući kako je razgovarao s upraviteljem zgrade očekujući da će problem riješiti prije dolaska zime i hladnijeg vremena.

Razočaranje je stiglo kada su mu iz Orlikona rekli da ta vrsta popravaka ne ide iz zajedničke pričuve, nego da je cijeli iznos dužan nadoknaditi sam vlasnik stana.

- Zašto uopće plaćamo pričuvu ako svako malo izmisle što ide iz pričuve, a što plaćaju vlasnici stanova. Tako je i s vodovodnim cijevima, grijanjem... - tvrdi ogorčeni Osječanin, koji također navodi da je došao do podataka kako je isti upravitelj zbog jednakog problema završio na sudu i u tom slučaju izgubio spor. Naš je sugovornik spreman angažirati odvjetnika ako to bude potrebno. Prema njegovu izračunu, kompletna obnova krovnih prozora s radom koštala bi ga oko 15 tisuća kuna.

Predsjednica Udruženja stanara grada Osijeka Vlasta Auguštin tvrdi da se krovni prozori vode kao dio krovišta i da je upravitelj zgrade dužan snositi te troškove.

- Tako je u slučaju kada nešto nije dobro napravljeno ili kada se utvrdi da su oštećenja posljedica starosti krova. Ako je kvar prouzročio vlasnik nepravilnim rukovanjem, štetu bi trebao sam i nadoknaditi - tvrdi Auguštin.
T. Prusina
Možda ste propustili...

OBNOVA NAJSTARIJE ŽUPNE CRKVE U OSIJEKU

Ministarstvo doniralo čak 200.000 kuna

MAKEDONSKA NACIONALNA MANJINA OSIJEK

Prigodnom svečanošću obilježili Ilinden i ASNOM

USKORO RADOVI NA SIMBOLU GRADA NA DRAVI

Obnova pješačkog mosta započinje krajem kolovoza

Najčitanije iz rubrike