Osijek
NEFORMALNO OBRAZOVANJE I ZAPOŠLJIVOST

Svatko treba uzeti karijeru u svoje ruke
Objavljeno 30. listopada, 2019.
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (EFOS) u petak, 30. listopada, održana je završna konferencija projekta OSA - Obrazovanjem do SAmoinicijative, pod nazivom "Uloga neformalnog obrazovanja u poticanju zapošljivosti".

Projekt OSA, čiji je nositelj EFOS, a partneri Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, PRONI centar za socijalno podučavanje i Centar za poduzetništvo, usmjeren je na razvoj i unaprjeđivanje vještina, znanja i razumijevanja mladih visokoobrazovanih osoba u području prijave i provedbe projekta, a s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada i/ili samozapošljivosti.

- Cilj nam je bio potaknuti mlade da počnu razmišljati da su sami odgovorni za upravljanje vlastitom karijerom, da moraju razmišljati na proaktivan način kako bi se zaposlili - rekla nam je uoči konferencije Julija Perić, izvanredna profesorica na EFOS-u i voditeljica projekta OSA.

Osim obuke za proaktivan pristup tržištu rada polaznici projekta imali su priliku proći i certificiranu edukaciju za voditelja projekata Europske unije, teorijsku i praktičnu nastavu, gdje su imali priliku raditi na svojim idejama i prijaviti ih na stvarne natječaje. Bio je tu i niz radionica Male škole životnih vještina.

Riječ je o radionicama razvijanja samopouzdanja, samoaktualizacije, samosvjesnosti, komunikacijije, javnog nastupa i slično.

- Stvari treba preuzeti u svoje ruke. Ne možemo očekivati da ćemo s diplomom biti gotovi ljudi koji mogu preuzeti bilo koji posao, nego se trebamo pobrinuti da nas ozbiljno shvate, pokazati što znamo i neprestano tražiti priliku - poruka je psihologinje Tihane Cuzek, koja je na konferenciji govorila o preuzimanju odgovornosti za vlastitu karijeru. I. Alilović
Možda ste propustili...

KRŠĆANSKA REFORMIRANA KALVINSKA CRKVA

Okupili goste iz Karpatskog bazena

OSJEČKE LIONSICE ODABRALE HRVATSKI POSTER MIRA

Golubica je donijela Janu pobjedu

RADOVI NA TRGU BANA JELAČIĆA NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE

Na omiljenom su igralištu napokon građevinci i bageri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana