Osijek
NEFORMALNO OBRAZOVANJE I ZAPOŠLJIVOST

Svatko treba uzeti karijeru u svoje ruke
Objavljeno 30. listopada, 2019.
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (EFOS) u petak, 30. listopada, održana je završna konferencija projekta OSA - Obrazovanjem do SAmoinicijative, pod nazivom "Uloga neformalnog obrazovanja u poticanju zapošljivosti".

Projekt OSA, čiji je nositelj EFOS, a partneri Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, PRONI centar za socijalno podučavanje i Centar za poduzetništvo, usmjeren je na razvoj i unaprjeđivanje vještina, znanja i razumijevanja mladih visokoobrazovanih osoba u području prijave i provedbe projekta, a s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada i/ili samozapošljivosti.

- Cilj nam je bio potaknuti mlade da počnu razmišljati da su sami odgovorni za upravljanje vlastitom karijerom, da moraju razmišljati na proaktivan način kako bi se zaposlili - rekla nam je uoči konferencije Julija Perić, izvanredna profesorica na EFOS-u i voditeljica projekta OSA.

Osim obuke za proaktivan pristup tržištu rada polaznici projekta imali su priliku proći i certificiranu edukaciju za voditelja projekata Europske unije, teorijsku i praktičnu nastavu, gdje su imali priliku raditi na svojim idejama i prijaviti ih na stvarne natječaje. Bio je tu i niz radionica Male škole životnih vještina.

Riječ je o radionicama razvijanja samopouzdanja, samoaktualizacije, samosvjesnosti, komunikacijije, javnog nastupa i slično.

- Stvari treba preuzeti u svoje ruke. Ne možemo očekivati da ćemo s diplomom biti gotovi ljudi koji mogu preuzeti bilo koji posao, nego se trebamo pobrinuti da nas ozbiljno shvate, pokazati što znamo i neprestano tražiti priliku - poruka je psihologinje Tihane Cuzek, koja je na konferenciji govorila o preuzimanju odgovornosti za vlastitu karijeru. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIZNANJA GRADA OSIJEKA

Lőrinc Mészáros postaje počasni građanin Osijeka

2

DRAGAN BOKUN, ZANATLIJA I VJEČNI OPTIMIST:

Dnevnik ne gledam, čitam, radim svoj posao i dobro je

3

STUDENTI FOOZOS-A "NE ŽELE SVE ONLINE"

Dekan: Nastava ipak ide i uživo