Osijek
ODOBREN EU PROJEKT OD 5,9 MILIJUNA KUNA

Širenje usluga u Klasju
Objavljeno 31. listopada, 2019.
Nakon što je projekt "Podržimo i osnažimo dijete i obitelj" aplicirao na poziv "Podrška procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije djece i mladih", Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek odobrena su sredstva u iznosu od 5.987.667 kuna, sufinanciranih sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ugovor je potpisan u četvrtak.

- Ovaj će projekt Centar Klasje itekako dobro i kvalitetno iskoristiti. Naime, uz već postojeće poludnevne boravke, proširit će se usluge poludnevnog boravka u Tenji i u Dalju, što će zahtijevati i dodatno zapošljavanje. Također, tu je još i formiranje dvaju mobilnih timova. Oni će, kako je najavljeno, pružati usluge savjetovanja i pomaganja primarnim i udomiteljskim obiteljima, te pružati odgovarajuću vrstu pomoći mladima nakon izlaska iz sustava socijalne skrbi. Time će se, uz već postojeće, dodatno proširiti usluge na područje Osječko-baranjske županije i povećati dostupnost.

- Želimo povećati broj udomiteljskih obitelji na području Osječko-baranjske županije te pružati sustavnu pomoć i podršku kako bi što više djece odrastalo u obiteljskom okruženju - poručila je Miranda Glavaš Kul, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI REŽIM RADA TRŽNICA

Na praznik ne rade, a sljedeći dan na Autopiju

2

OBOLJELIMA OD MULTIPLE SKLEROZE 1,4 MILIJUNA KN

“Do dijagnoze sam čak šest godina lutala po pretragama”

3

SENAT SVEUČILIŠTA DONIO DVIJE VAŽNE ODLUKE VEZANE UZ STATUSNE PROMJENE

Najesen kreće Kineziološki fakultet