Regija
POLJOPIRVREDNO-PREHRAMBENA ŠKOLA

Korak bliže ostvarenju centra kompetentnosti
Objavljeno 30. listopada, 2019.
POŽEGA

U nizu aktivnosti na projektu kojim će Poljoprivredno-prehrambena škola postati regionalni centar kompetentnosti, župan Alojz Tomašević izjavio je kako su dokumenti spremni za prijavu te da će projekt u sljedeće dvije do tri godine u potpunosti biti spreman i predstavljen.

Pezentacijskom sastanku o regionalnom centru nazočio je i Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, te o tome, između ostalog, rekao:

- Cijela priča koju uvodimo je sada spremnih milijardu i šesto milijuna kuna, a mora se realizirati u sljedeće tri godine. U Požeško-slavonskoj županiji danas smo da bismo taj rizik podijelili s osnivačem, ti su novci na stolu. Figurativno rečeno, donio sam županu Tomaševiću 85 milijuna kuna da sa svojim partnerima i sa školom u prosincu ove godine potpiše prvi ugovor, u siječnju 2020. drugi, te da te novce uzmu i ovdje naprave projekt centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Župan Tomašević istaknuo je da bi se realizacijom projekta ostvario cilj zadovoljavanja svih potrebe za izvrsnom hranom, kako je rekao, ne samo u Slavoniji nego i šire, koju će svijet htjeti i moći platiti, da bi ljudi na ovim prostorima mogli ostati i razvijati se u ovoj "bogodanoj" Zlatnoj dolini i cijelom pojasu do Virovitice. Ove ambicije potvrdio je u suradnji s partnerima Slavonskim Brodom, Pitomačom.
Projektom Centra kompetentnosti predviđena je nova oprema, smještajni kapaciteti za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, suradnja s poslodavcima i edukacija učitelja. Sredstva, u iznosu od približno milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. B. Starčević Tesari
Možda ste propustili...

CENTAR "SLAVONSKI HRAST" U GRADIŠTU

Oprema i edukacija za sve u drvnom sektoru

DO KRAJA OŽUJKA

Požega slavi Dan grada

SLJEDEĆE GODINE POČINJE PRIMJENA NOVOG ZAKONA

Do ribolovne dozvole samo elektronskim putem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POKLADNA POVORKA - KULMINACIJA 53. ŠOKAČKOG SIJELA

U povorci više od
tisuću sudionika

2

13. POKLADNO JAHANJE U BRANJINOM VRHU

Brnjevarom jahalo 70-ak konjanika

3

ZAJEDNO DJECA DND-A, VRTIĆA I ŠKOLA

Proveselile se maškare