TvObzor
WHAT I WANT

Novi singl Aklee Neon stiže ravno iz Perua
Objavljeno 31. listopada, 2019.
Osječka vila ritma i beata vodi vas na mantričko putovanje, koje ne ostavlja ravnodušnim

Aklea Neon, mlada osječka vila ritma i beata, predstavlja novi singl "What I Want". Zarazni afrozvuk i melodičan vokal uz mantričke ethno dionice Akleu smještaju među glazbena iznenađenja godine. Ovaj nam se put autentična kantautorica predstavlja u reggae i dub stilu, koji ne ostavlja ravnodušnim.

"Kako i bi kad ni jedna duša nije ravna", šali se Aklea. "Moja treća bebica "What I Want" potraga je za sobom kroz pustinjske dine i odnos s drugima, a na kraju shvatiš da vijaš sama svoj rep, kao moj ‘čukac‘.". To je kroz senzibilnu montažu videa snimljenog u Peruu simbolički prikazala nezavisna filmska umjetnica Iva Gavrilović.

"Six degrees of separation your soul knows not one, human to human sunray to sun." samo je djelić svjesne lirike za koji se Aklea Neon odlučuje od početka svoje karijere. U stilu Natalie Rize ili Jah9 Aklea pokazuje kako njezine glazbene vibracije titraju i izvan Hrvatske. A iako je glazba snimljena u Londonu, za produkciju je zaslužan Robert Martinović, poznatiji kao Dr.Obi, jedan od utemeljitelja reggae zvuka na našim prostorima. Putujuća glazbenica tijekom svojih nomadskih ruta najčešće snima novi materijal.

"Ovaj je put to bio video za novi singl. Voziti se pustinjom Perua motorom, ostaviti na guzi sve boje zemlje koja je tamo i smeđa i žuta i crvena i siva i zelena i narančasta i bijela i crna i onda gotovo sletjeti u ocean, neopisivo je, ali moj partner i snimatelj, avanturist SoyTribu, uspio je to uhvatiti dronom, pa je najbolje da kliknete play i sami upijate tu nestvarnu ljepotu", zaključuje Aklea.

Još jedna posebnost ove kantautorice je što nastupa kao one-woman-bend. Nakon završetka svoje prve samostalne turneje tijekom koje je od Dubrovnika do Berlina održala oko 40 koncerata.

"Ni ja ne mogu vjerovati koliko sam lokacija promijenila u samo nekoliko mjeseci. Street pulse mi je stvarno dao krila", o uspješnoj ljetnoj turneji izjavila je Aklea.

Osim promocije “What I Want” singla u Vinylu je predstavila i novi dub-projekt Sista salute uz reggae selektoricu Omegu Blondie (Mirna Mandić): “Na kantautorskoj sceni cure su sada već jake, ali malo djevojaka uzima mikrofon u sound system kulturi. A kada imaš nešto reći, najbolje je to reći jako glasno. Sound system ima sve potrebne decibele.”

Nikola Kučar