Osijek
"SUDSKI PROLAZ" KRCAT POSJETITELJIMA

Prvi buvljak na tržnici oduševio i kupce i izlagače
Objavljeno 26. listopada, 2019.
Buvljak je planiran za svaku posljednju subotu u mjesecu, tijekom zime na natkrivenom dijelu

Prvi, a kako je krenulo zacijelo ne i posljednji buvljak na gornjogradskoj tržnici organiziran ove subote, bio je krcat već u prvim minutama! Ne samo da su sve ponuđene klupe, njih ukupno 50 bile popunjene, već je cijeli tzv. sudski prolaz bio krcat posjetiteljima koji su povoljno mogli kupiti kvalitetnu robu iz ormara što poznatih, što manje poznatih sugrađanki.


- Kupila sam divne patike za 80 kuna, gotovo nenošene! Oduševljena sam i željela bih i sama sudjelovati na ovom buvljaku. Gdje se mogu prijaviti? - upitala je Eleonora iz Osijeka i uputila se do Jelene Čepo, organizatorice buvljaka i djelatnice Tržnica d.o.o. koja je i sama zakupila klupu gdje je izložila svoju odjeću i obuću. Smatrala je, kaže, kako je tržnica idealno mjesto za ovakav događaj gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

Tako je i bilo, a kao što su bili oduševljeni kupci, tako ni izlagači nisu ništa manje zadovoljno trljali ruke. Među njima zatekli smo i poznatu vlasnicu obrta Allunga Sanju Račić koja je ovaj put ponudila svoju, ali i robu svoje kćeri.
- Otkako sam privatnik idem po sajmovima i shvatila sam da je to ne samo zadovoljstvo, već i financijska korist. I sama volim kupovati odjeću koja nije preskupa, a nikada nisam imala priliku prodavati, rekla nam je, priznajući kako se ne snalazi kako procijeniti koliko cijeniti ponuđenu robu. Ipak, na njezinoj klupi kupaca nije nedostajalo baš kao ni kod Kate Franjić Abramić kojoj je ovaj buvljak bio prilika da zaradi koju kunu. Dugo je nezaposlena, suprug je umirovljenik i kaže da je pokupila kvalitetnu i nosivu odjeću iz svog te ormara sestrični i nećakinja, baš kao i brojni drugi izlagači.


Sve njih uprava Tržnice d.o.o. iznenadila je tijekom prijepodneva i počastila čašom vina. Trebalo je nazdraviti uspjeh buvljaka koji će se, nema sumnje, ponoviti!
Marija MIHELIĆ

Krešimir i Josip „blaženi” među ženama
Na buvljaku se doista moglo pronaći svašta – od majica, kaputa, košulja, cipela, patika pa sve do modnih dodataka. Izložio je to i jedini muški dvojac na buvljaku kojem na klupi nije nedostajalo posla.
- Obojica studiramo i došli smo na ideju da bismo mogli uzeti robu iz ormara koju više ne nosimo, a koja je kvalitetna. Uz zabavno društvo ovdje na buvljaku uspjeli smo i nešto zaraditi, rekao je Krešimir Kljenak, dok je njegov prijatelj Josip Kladarić poručio kako vjeruje i nada se da će doći već i na sljedeći buvljak u studenome. Da imaju motiva pokazali su i kupci kupujući košulje, kapute, remenje...

Možda ste propustili...

PROSLAVA DANA GRADSKE ČETVRTI “JUG 2”

Proslava uz gozbu, sportski i zabavni program

IVAN ANUŠIĆ OSJEČKO-BARANJSKI ŽUPAN

Od komaraca do korone, neobična je godina iza nas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana