TvObzor
JEDAN POTEZ PREVIŠE - NOVI MASSIMOV SPOT

Posljednji naklon zagrebačkom kinu "Europa"
Objavljeno 25. listopada, 2019.
Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov - Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivo Popeskić

Početkom ljeta zatvorila su se vrata jednog od kultnih kulturnih okupljališta grada Zagreba - kina Europa. Kino Europa bilo je više od samoga kina, kroz godine postalo je omiljeno mjesto za susrete zagrebačke društvene i umjetničke scene te jedna od kulturnih žila kucavica metropole. Od kina su se oprostili brojni građani i poznata lica iz svijeta medija, filma i glazbe, a posebnom posvetom od kina se oprostio Massimo, emotivnim spotom Jedan potez previše.


Spot je snimljen u dramatičnim trenucima kada je Zagreb film festival napuštao kino Europa, a kao podsjetnik na te burne dane u spot su inkorporirane fotografije iz izložbe Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla Vladimire Spindler kojima je ovjekovječila posljednje dane kina Europa kada su mnogi digli svoj glas protiv zatvaranja. Tekst i glazba Massimove pjesme savršeno uokviruju osjećaj sjete oko devastacije omiljenog kulturnog središta, a spot je kritika stanju u kulturi općenito te osuda postupanja prema jednom od omiljenih kulturnih središta u Zagrebu. Sam Massimo nastavlja gajiti nadu da će u budućnosti kino Europa ponovno zaživjeti punim sjajem:


"Mene uz kino Europa vežu samo divne uspomene. Zahvalan sam Zagreb film festivalu što su mi dali posljednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze i inspirativne dvorane te snimim spot u tom impozantnom zdanju. Nadam se da ovo nije posljednje zbogom te da će se filmska traka tamo ponovno zavrtjeti", istaknuo je Massimo.


Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov - Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivo Popeskić koji s Massimom trenutačno priprema i slavljeničku turneju Vještina Boutique.


Vještina Boutique – naziv je velike turneje koja 9. studenoga započinje u Karlovcu, zaustavit će se u Čakovcu, Slavonskom Brodu, Osijeku, a trostruko finale turneje održat će se na mjestu gdje je Massimo prije petnaest godina pokazao svoju "vještinu muziciranja" - zagrebačkom kazalištu Gavella.


"Prvi koncert je u gradu na četiri rijeke, u Karlovcu. Jedva čekam da krenemo s probama i sa svim. Najljepše je što radim s ljudima koji su radili na albumu ‘Vještina‘, a to su Ivo Popeskić na Klaviru, Elvis Stanić na gitarama, Henry Radanović na basu, ja na gitarama i glasu bez bubnja. Tako da će to biti jedna vrlo nježna varijanta tih albuma."
Ulaznice za ove koncertne spektakle u prodaji su putem sustava Eventim, a ulaznice za zagrebačke koncerte potražite isključivo na blagajni kazališta Gavella. Ulaznice za koncerte u Karlovcu, Čakovcu i Slavonskom Brodu stajat će 150 kuna, a u Osijeku uz standardne ulaznice po cijeni od 150 kuna moguća je i kupnja VIP ulaznice na galeriji po cijeni od 250 kuna uz koju je osiguran zasebni ulaz, zasebni šank i finger food.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

BRITANSKA KRIMINALISTIČKA SERIJA

Trovanja u Salisburyju

FONTAINES D.C.: A HERO’S DEATH (PARTISAN)

Radost i očaj mladosti

NIPPLEPEOPLE & IDA PRESTER U GARAŽI MSU-A 11. RUJNA

Electro pop dvojac predstaviti će pjesme iz cijelog kataloga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana