Regija
POŽEGA POVEĆAVA POTPORE MLADIMA

Više stipendija učenicima i studentima i veći iznosi
Objavljeno 23. listopada, 2019.
POŽEGA - Od iduće godine Grad Požega stipendirat će više od pedeset studenta i darovitih učenika srednjih škola, koji će primati i veći mjesečnih iznos ove potpore. S dosadašnjih 850 kuna, stipendija je studentima povećana na 1000 kuna, a učenicima s 400 na 500 kuna mjesečno. Za tu namjenu ukupni iznos u gradskom proračunu u idućoj će godini iznositi 600.000 kuna, što je za 250.000 kuna više u odnosu prema ovoj godini.

Dobre vijesti za studente i darovite učenike najavio je gradonačelnik Darko Puljašić: "Na njih računamo da će nam pomoći kako bismo u ovom gradu zajedničkim naporima ostvarili napredak, koji je moguć samo kroz znanje, školovanje i ulaganje u mlade." Oba natječaja otvorena su do 4. studenoga.

Grad je dosad stipendirao 33 studenta, a od iduće godine sredstva su planirana za njih još 20. Bit će dodijeljeno pet izvanrednih studentskih stipendija, tri redovite i jedna izvanredna stipendija za darovite učenike.

Uz to, Grad povećava i potporu svakom novorođenom djetetu. Za prvo dijete ona će od sljedeće godine iznositi 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna, za četvrto 5000 kuna itd. "Nadamo se da će i ovo biti mjera koja pokazuje da Grad Požega prepoznaje potrebe, da želi promijeniti demografske trendove te dati podršku mladim obiteljima", rekao je Puljašić. B.S.T.
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike