Regija
1. FESTIVAL ŠUNKE, VINA, RAKIJE I KULENA

Svi koji dolaze u naš kraj trebaju okusiti naše proizvode
Objavljeno 23. listopada, 2019.
VINKOVCI - U maloj vijećnici predstavljen je program 1. Festivala šunke, vina, rakije i kulena, koji će se održati 26. listopada, u prostorijama svečane dvorane Barun Trenk u Vinkovcima, a u organizaciji Grada Vinkovaca, Udruge Vinkovački šokački rodovi te Turističke zajednice grada Vinkovaca.

- Želimo dati priliku svima koji dolaze u naš kraj da okuse naše proizvode. Festival će nam omogućiti da probamo proizvode naših proizvođača i na licu mjesta saznamo sve o njima. Svjesni smo da su neki drugi krajevi Hrvatske znali izbrendirati svoje proizvode i podići im vrijednost - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Osim gospodarskog, turističkog i gastronomskog, Festival će imati i edukativno-natjecateljski aspekt. Prijavljeni izlagači natjecat će se u četiri zasebne kategorije, a to su najbolja šunka (sedam uzoraka), najbolje vino (100 uzoraka), najbolja šljivovica (31 uzorak), i najbolji kulen (34 uzorka).

U sklopu Festivala održat će se sajam na kojemu će sudjelovati ostali proizvođači pretežno prehrambenih proizvoda s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Sajam je otvoren za sve posjetitelje u subotu, 26. listopada, od 10 do 16 sati, dok je svečano otvorenje u 11 sati. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike