Regija
I MALE SREDINE MOGU NAPRAVITI VELIKE STVARI

Više od šezdeset volontera
radilo je “bez kompromisa”
Objavljeno 23. listopada, 2019.
SUHOPOLJE - 72 sata bez kompromisa - naziv je međunarodnog volonterskog projekta koji se u Europi provodi u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj i Hrvatskoj. U našoj zemlji u projekt je uključeno deset gradova i jedna općina, provodi se od 2014. godine, a Suhopolje sudjeluje drugu godinu zaredom.

Riječ je o projektu koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine. U Suhopolju je u 12 akcija sudjelovalo više od 60 volontera.

- Osim naših, ugostili smo i 20 volontera iz Zagreba te jednu volonterku iz Češke. Ponosni smo što je Suhopolje prva općina u Hrvatskoj koja se priključila ovom velikom volonterskom maratonu - izjavila je ovogodišnja voditeljica projekta u Općini Suhopolje Tajana Horvat.

- Svojim primjerom želimo pokazati da se i u malim sredinama mogu napraviti velike stvari, potrebno je samo malo truda, volje i zajedništva. Zadovoljni smo odazivom volontera i ove godine, zahvalni svima koji su se uključili i na bilo koji način nam pomogli. Očekujemo još veće brojke idućih godina i veselimo se dobrim djelima koja nas u budućnosti očekuju – rekla je Horvat.
P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike