Regija
VEĆINA VIJEĆNIKA GLASALA "ZA"

Sportsko-rekreacijskom centru prolaz na Vijeću
Objavljeno 23. listopada, 2019.
MARIJANCI - Općinsko vijeće Marijanci, nakon žustre rasprave i suprostavljenih stajališta te verbalnog nadmudrivanja zamjenika predsjednika Vijeća Josipa Dukmenića i općinskog načelnika Darka Dorkića, većinom glasova vladajućeg HDZ-a donijelo je odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt Sportsko-rekreacijskog centra Marijanci. Projekt je predstavio načelnik Darko Dorkić, rekavši da je on u fazi idejnog rješenja te da počinje izrada projektne dokumentacije.


- Ohrabreni činjenicom da smo za vatrogasni dom u Marijancima, vatrogasni i društveni dom u Črnkovcima te područni vrtić u Marijancima ove godine osigurali europska sredstva i da nemamo nijedan veliki projekt za sljedeću godinu, odlučili smo krenuti u ovaj projekt, vrijednosti, pretpostavljam, između 7 i 8 milijuna kuna. Ovu odluku potrebno je donijeti kako bismo povukli 50 posto sredstava za projektiranje, odnosno 100.000 kuna od Županije - pojasnio je Dorkić.


Realizaciji tog projekta usprotivili su se vijećnici Alen Babić (HNS-HSS-HSU) i Josip Dukmenić. Vijećnik Babić smatra da Općina treba ulagati u industrijsku zonu, jačanje suradnje s privatnim sektorom te otvaranje radnih mjesta. Zamjenik predsjednika OV-a Josip Dukmenić, osim što je rekao da projekt nije prioritet, izrazio je zabrinutost zbog financiranja.


- Mislim da je ovaj projekt previše za našu sredinu. Ovakav projekt ne rade ni Miholjac ni Valpovo. Omjer financiranja ako bude 70: 30 previše je za Općinu. Mislim da je bolje da Općina uloži novac u tribine i parking kod nogometnog igrališta – rekao je Dukmenić.
- Nije isto uložiti dva-tri milijuna kuna općinskog novca u tribine i parking ili u sportsko-rekreacijski centar. Prihvaćam zabrinutost i suprotno mišljenje, ali smatram da trebamo stvoriti mogućnosti za buduće generacije - zaključio je načelnik Darko Dorkić. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike