Osijek
NEZAPAMĆENE VRUĆINE ZA OVO DOBA GODINE

Bablje ljeto nastavlja se
i predstojećeg vikenda
Objavljeno 23. listopada, 2019.
Za nekoliko dana ukoračit ćemo u studeni, a još uvijek mnogi naši sugrađani ulicama hodaju u kratkim rukavima kao u pol‘ ljeta. Temperature su nevjerojatno visokih 25-26 Celzijevih stupnjeva, a samo prohladna jutra, ponekad maglovita, podsjećaju nas da smo već duboko zagazili u jesen.


I predstojeći vikend bit će sličan kao i proteklih dana. Dakle, uz jutarnje temperature od 7 do 9 Celzijevih stupnjeva do dnevnih maksimuma iznad 20 stupnjeva. U svakom slučaju, bit će vrlo ugodno boraviti u prirodi, što dakako treba iskoristiti jer neće dovijeka potrajati ovo bablje ljeto. U subotu i nedjelju ujutro bit će magle, tako da će se niska temperatura zadržati duže nego inače, ali nakon 11 sati temperatura će skočiti na 22-23 Celzijeva Celzija. Neće biti vjetrovito, tako da će na suncu osjet topline biti znatno viši od stvarne temperature. Još će u ponedjeljak biti pretežito sunčano vrijeme, no pred kraj dana zapuhat će sjeverni vjetar, tako da će tijekom noći pasti na 10 Celzijevih stupnjeva, a tako će ostati i tijekom cijelog dana u utorak. Valja napomenuti da će se u utorak i naoblačiti, a u poslijepodnevnim sati, prema prognozama meteorološke službe, biti će i kiše.

Dakle, bablje ljeto bliži se kraju, no hladno i kišovito vrijeme bit će samo kratkotrajno. Naime, već početkom studenoga, ponovo su moguće temperature i do 20 Celzijevih stupnjeva! D. Miklić
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike