Sport
OSIJEK U ZADAR PO ČETVRTFINALE

Kup može donijeti zamke, ali ih mi moramo izbjeći
Objavljeno 23. listopada, 2019.
Pobjeda u Stanovima je imperativ, a Kulešević će isprobavati i neke taktičke ideje

Nogometašima Osijeka opet se sve brzo događa. Nakon što se baš nisu proslavili u prvenstvenom nedjeljnom susretu s Interom u Zaprešiću, danas ih očekuje susret osmine finala hrvatskog kupa sa Zadrom.


Osječka će momčad protiv sebe imati još jednog trećeligaša. Podsjećamo, aktulani trener Ivica Kulešević svoj drugi opus na klupi bijelo-plavih počeo je utakmicom šesnaestine finala hrvatskog kupa protiv Sloge Vuteks. Ni tada situacija baš nije bila bajna, a upravo u Vukovaru počeo je niz pozitivnih rezultata koji još traje.

Profesionalnost

Iako je opet riječ o trećeligaškoj momčadi, ovaj put se ne očekuje šetnja kakvu je Osijek imao na vukovarskoj "Džombas areni", kada je domaćinu zabio osam pogodaka.


- Sigurno nas očekuje teži zadatak, ali to nam samo treba biti motiv da taj posao odradimo u skladu sa svojim ugledom. U Zaprešiću nismo izgledali bajno, ali to trebamo ostaviti iza sebe. Očekujem da se protiv Zadra jasno vidi koja je razlika između momčadi koja je u vrhu prvoligaške ljestvice i one koja je u vrhu trećeligaškog poretka - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


Inače, Osječani su na istom mjestu, na stadionu u zadarskim Stanovima, i u istoj fazi hrvatskog kupa, osmini finala, igrali prije dvije godine. Rezultatski je tada ispalo lako, 4:0, ali nije prošlo bez stresa, jer je tadašnji vratar Marijan Antolović kod rezultata 1:0 obranio kazneni udarac.


- Svjesni smo zamki koje može donijeti Kup, ali ih mi moramo izbjeći. Ne smijemo dopustiti kiks. Moramo proći u četvrtfinale, to jednostavno ne smije doći u pitanje - rezolutan je Marin Pilj, koji se oporavio od ozljede i konkurirat će za momčad u Zadru.
Promjene i priprema

Trener Ivica Kulešević vrti karte koje ima u rukama. Bori se s kadrovskim izostancima i neće mu biti lako optimalno rasporediti snage za susret sa Zadrom i za onaj koji njegovu momčad čeka četiri dana poslije, s Dinamom u Maksimiru. Najavio je i određene promjene u formaciji, ali i u momčadi.


- Imamo dva cilja u toj utakmici. Prvi je vezan uz prolazsk u četvrtfinale, a drugi je isprobati taktičke zamisli za susret s Dinamom. Probat ćemo varijantu s četvoricom u posljednjem redu, a vezni red i napad složit ću razmišljajući i o susretu s Dinamom. Pilj se tek oporavio, pa s njim treba biti oprezan. Igor Silva i Lopa mogu igrati danas, ali ne i u Maksimiru, pa treba vidjeti u kojoj ćemo ih mjeri koristiti s obzirom na ono što želimo isprobati. Uglavnom, mogu potvrditi kako će od prve minute sigurno u momčadi biti Ndockyt i Špoljarić, a vrlo vjerojatno i Kamenar - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


Vjerojatni sastav: Ivušić, Šutalo, Škorić, Majstorović, Talys, Žaper, Kamenar, Ndockyt, Igor Silva, Lopa, Špoljarić.
Današnja utakmica osmine finala Kupa Zadar - Osijek igra se na stadionu u Stanovima s početkom u 17 sati.


Dalibor Keler
BIJELO-PLAVI IMAJU BROJNE IZOSTANKE
S puno kadrovskih problema suočava se trener Ivica Kulešević u tjednu kada ga očekuju tri susreta. Nitko od onih duže ozlijeđenih (Bočkaj, Šorša, Jugović) neće konkurirati za momčadi ni u Zadru, a vrlo vjerojatno ni protiv Dinama. Zbog ozljeda izvan stroja su još Kleinheisler i Mbakogu. Na to su se nastavili izostanci zbog žutih kartona koji će iz konkurencije za susret s Dinamom izbaciti Igora Silvu i Dmitra Lopu. Zbog svih tih izostanaka morat će Kulešević duboko posegnuti u kadrovske pričuve kako bi složio momčad za dva susreta koja su pred njim.
prolaz
TREĆELIGAŠ NE BI SMIO STVORITI PROBLEME
Najčitanije iz rubrike