Sport
HRVATSKA - NJEMAČKA

Prilika za dokazivanje Šoštariću
Objavljeno 23. listopada, 2019.
Rukometašice Hrvatske i Njemačke danas će od 17 sati u zagrebačkoj Areni odigrati prvu polovinu dvostrukog ogleda naših i njemačkih najjačih selekcija. Dva i pol sata poslije snage će odmjeriti i muške reprezentacije, nakon čega će tri dana poslije uslijediti uzvrati u Hannoveru.

Naše su rukometašice uspješno nedavno krenule u kvalifikacije za Euro 2020. laganim pobjedama nad Islandom i Turskom, no ogled s Njemicama donijet će daleko veći izazov. I zbog kvalitete suparnica, ali i zbog činjenice kako izbornik Nenad Šoštarić na raspolaganju neće imati najbolji kadar. Ove su akcije oslobođene reprezentativke Podravke Vegete, kao i naše inozemke, a naknadno su zbog ozljeda otpale i Anamarija Boras te Marina Glavan. Šoštarić će tako imati mladu ekipu s mnogo debitantica, no nada se kako će neke od njih iskoristiti ukazanu priliku te se nametnuti.

- Nismo kompletni, i to je velika šteta. Igračice koje su pozvane dobro igraju u hrvatskoj ligi, a kako će funkcionirati u reprezentaciji ostaje vidjeti. Prvi put igramo u Areni, pa je i to dodatno opterećenje. Zato molim sve one koji dođu da nas podrže i ohrabre. Njemačka je izuzetno moćna ekipa, što smo se uvjerili ljetos kada smo kompletni u Koprivnici uspjeli izvući remi, a u uzvratu smo poraženi. Igraju "muški" rukomet, što znači puno šuteva izvan devet metara sa strašnim pucačicama. Vrhunska su ekipa, igraju dugo zajedno i možemo se suprotstaviti jedino agresivnošću u obrani i maksimalno dobrim vraćanjem nakon našeg napada. A on mora biti uporan i dosadan, svaki šut mora biti nakon izrađene akcije. Na curama je da se bore i pokažu svoje znanje, bez imalo straha. Daj Bože da neka od njih iskoči i da nam bude igračica na koju možemo računati u budućnosti - rekao je izbornik.

Novu priliku u nacionalnom dresu dobit će lijeva vanjska ŽRK-a Osijek Dora Lacković.

- Igrale smo s njima u lipnju, no sada je dosta izmijenjen sastav ekipe. Ovo je jako lijepa prilika da i druge igračice, koje prije nisu bile u reprezentaciji ili su manje igrale, iskuse to i dokažu se izborniku, da se vidi na čemu smo. One su favoritkinje, ali mi ćemo se potruditi pružiti što jači otpor, kao u lipnju - poručila je Lacković. G.R.
Najčitanije iz rubrike