Novosti
PAVAO MILJAVAC, PREDSJEDNIK HRVATSKOG GENERALSKOG ZBORA:

Protiv nas se vodi specijalni rat
Objavljeno 22. listopada, 2019.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u utorak da ga ne zabrinjava Vučićeva najava naoružavanja Srbije te da su se na sastanku s premijerom i predstavnicima Hrvatskoga generalskog zbora osvrnuli na aktualna pitanja. "Ozbiljni i odgovorni dužnosnici uvijek analiziraju stanje, ozbiljno ga sagledavaju i imamo odgovor na sva pitanja", odgovorio je Medved novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima, kojemu su nazočili i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.


Osim o aktivnostima koje provodi Hrvatski generalski zbor razgovarali su i o sigurnosnim pitanjima i migrantskoj krizi. "Znate da se prema Hrvatskoj iz nekih zemalja s istoka vodi virtualni ili specijalni rat. Nevjerojatno je koliko dugo to traje i kakve se sve nepredvidljive izjave, situacije događaju. Imaju svoju vezu. Malo stvari se događa slučajno", ocijenio je predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac, objasnivši da dijelom govori o Srbiji, a dijelom i o BiH. Dodao je da su hrvatsko predsjedanje EU-om i uspjesi u Bruxellesu "mnogima trn u oku". Rekao je kako s premijerom nisu razgovarali o ćirilici, ali da razumiju zašto Milorad Pupovac ostaje u koaliciji. Ipak, njihov je stav da bi Pupovac trebao pripaziti što govori jer izjave kojima se služio ne pridonose stabilizaciji stanja.
Što se tiče reakcije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, kada je na pod bacio gradski statut na ćirilici koji mu je dao vijećnik SDSS-a, rekao je da je reagirao emotivno. Ocijenio je da treba pričekati novu generaciju za uvođenje ćirilice u Vukovaru. H
Možda ste propustili...