Regija
NAJBOLJI RAKETAŠI OKUPILI SE U GAREŠNICI

Najatraktivniji let Fenix rakete
Objavljeno 22. listopada, 2019.
CERIĆ

Aeroklub Fenix iz Cerića pobrao je još jedan uspjeh na raketarskim natjecanjima, ovaj put u Garešnici, gdje je u organizaciji Hrvatskog Astronautičkog i Raketnog Saveza održana tradicionalna međunarodna smotra dostignuća u amaterskoj raketnoj tehnici, HARS 2019., koja je okupila najbolje raketaše iz Hrvatske, ali i goste iz Slovenije i BiH.

- Naš klub lansirao je ukupno četiri rakete od kojih je jedna bila neuspješna zbog tehničke pogreške pogonske skupine. Ostale tri rakete izvršile su predviđene radnje prema tehničkim karakteristikama i uspješno se prizemljile. Za najatraktivniji let smotre proglašen je let rakete Fenix, koja se razdvojila na dvije cjeline i prizemljila s dva padobrana, rad naših članova, Tomislava Marjanovića i Darka Krajinovića. Također su zapažene radove imali i članovi ARAK Dubrave koji su lansirali nekoliko raketa većeg dometa s mnogo elektronike i kamera, pa je let zabilježen i digitalno – kaže Darko Krajinović, predsjednik AK Fenix.

Najbolji klubovi iz Hrvatske sudjelovali su sa svojim konstrukcijama raketa, tehničkim rješenjima i inovacijama u segmentu amaterske raketne tehnike, rakete većih gabarita i snage. Nakon otvorenja smotre stručni tim pregledao je tehničku dokumentaciju raketa i prema redoslijedu prijava odobravao lansiranje uz stručni komentar voditelja smotre Bogomira Hrena. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike