Sport
U 3. KOLU LIGE PRVAKA DINAMO VEČERAS (19 SATI) GOSTUJE U HARKIVU

Bjelica: Nisam se čuo sa Srnom, a igrat će samo sto posto spremni
Objavljeno 22. listopada, 2019.

Nije vlak, nego zrakoplov za Harkiv, koji je jučer odletio s nogometašima Dinama, koji će večeras (19 sati prema hrvatskom vremenu, nap. a.) u tom ukrajinskom gradu odigrati susret 3. kola C skupine Lige prvaka. Uoči susreta sa Shakhtarom, podsjetimo, "modri" zasad imaju polovičan učinak, uvjerljivu domaću pobjedu protiv talijanske Atalante (4:0) i snošljiv gostujući poraz od velikog favorita skupine i jednog od favorita za osvajanje Lige prvaka Mancheter Citiya (2:0). Gostovanje u Ukrajini stoga bi moglo prilično usmjeriti Dinamove europske ambicije. Zato je dobra vijest uoči večerašnjeg ogleda u Harkivu, gdje Shakhtar igra domaće utakmice jer je njihova velebna Donbas Arena još uvijek u ratnoj zoni, što Nenad Bjelica trener Dinama ima sve igrače na raspolaganju.

S okupljanja reprezentacije ozlijeđeni su se vratili kapetan Arijan Ademi i napadač Bruno Petković. Dva vrlo vitalna igrača za Bjeličinu koncepciju. No trener Dinama nije htio niti mogao otkriti hoće li danas obojica biti u sastavu.

- Svi idu na put. Još u Ukrajini imamo trening, nakon toga ćemo vidjeti stanje s ekipom. Ako neki ne budu u stanju pružiti sto posto, igrat će drugi igrači. Inače, uoči utakmica pozitivan je osjećaj. Uvijek je takav osjećaj - rekao je Bjelica.

Statistika uoči gostovanja u Ukrajini nije baš naklonjena Dinamu. U Europi su Zagrepčani odigrali deset utakmica s ukrajinskim klubovima i još ni jednu nisu dobili. U sezoni 2003./2004. u pretkolu Lige prvaka sastali su se i sa Shakhtarom. U Donjecku su "narančasti" dobili s 2:0 (u uzvratu u Zagrebu bilo je 1:1, nap.a.), a strijelac za Shakhtar u prvoj utakmici bio je i bivši kapetan Hrvatske Darijo Srna, koji je danas tamo pomoćni trener. Mnogi ga smatraju velikim "plusom" za domaćina. No, Bjelica od Srne nije dobio sigurno nikakvu insidersku informaciju.

- Ne, nisam se čuo sa Srnom. Bili su tamo treneri iz našeg stožera pogledati utakmicu Shakhtara, ali njihova je liga dosta slaba, pa nije ta utakmica neko mjerilo. Više se fokusiramo na susrete koje igraju u Europi i ove i prošle sezone. Nezgodni su, brzi, hitri, imaju dobre tranzicije, dobro kombiniraju kroz sredinu, imaju dobre ofenzivne bekove. Kvalitetni su u ofenzivi, gdje imaju nekolicinu Brazilaca, koji su vrlo nepredvidljivi. U obrani igraju Ukrajinci, iako i tu ima koji Brazilac. Teško je naći u toj ekipi previše nedostataka, ali pokušat ćemo biti na boljem nivou nego što smo bili protiv Cityja, pogotovo u ofenzivi. U defenzivi ćemo pokušati biti stabilni. Onda se možemo nečemu nadati. Vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego što smo bili protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom - lagani optimizam širio je Bjelica uoči susreta. K.Lacković

Rezultati by SofaScore

PETKOVIĆ: GLEŽANJ JE U REDU
Za navijače Dinama dobra je vijest što je u Ukrajinu odletio Bruno Petković, reprezentativni napadač koji je ozlijedio gležanj u susretu protiv Walesa. Poslao je i ohrabrujuću poruku svim navijačima Dinama:

- Gležanj je dobro, nema nikakvih problema. Ne znam još hoću li igati, ali ja sam na raspolaganju.

Nije još detaljno pogledao analizu, pa nije mogao procijeniti kvalitetu ukrajinskih stopera.

- Sigurno su kvalitetni. Oni su sigurno ofenzivno kvalitetniji, imaju 11 pobjeda u prvenstvu, pobijedili su Atalantu, to je ozbiljan protivnik i sigurno su makar na papiru favoriti. Ali, idemo se potući. Idemo utakmicu po utakmicu, daleko je sve od odluke i ne treba već previše kalkulirati - rekao je Petković.
Nenad Bjelica

trener Dinama

Teško je kod Shakhtara naći previše nedostataka, ali pokušat ćemo biti na boljem nivou nego što smo bili protiv Cityja, pogotovo u ofenzivi. U defrnzivi ćemo pokušati biti stabilni. Onda se možemo nečemu nadati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini