Sport
PH U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Ritmičarke su svojom vještinom sve zadivile i ostavile bez daha
Objavljeno 22. listopada, 2019.
Iva Janjić među kadetkinjama pomela konkureciju i osvojila tri zlata i jedno srebro. Sjajna i Petra Crljenić

Dvodnevno Prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u osječkoj dvorani Jug, na kojem su se okupile darovite djevojčice i djevojke iz cijele države, bilo je prvorazredni događaj za uživanje. Jug je odisao šarenilom boja i gracioznošću, natjecateljice su zadivile izvrsno odrađenim vježbama i akrobacijama, a atraktvnost ritmičke gimnastike privukla je velik broj gledatelja pa su tribine u subotu i nedjelju neprestano bile pune.

U sjajno natjecanje uklopile su se i Osječanke, koje su ostvarile iznimne rezultate. Domaćin državne smotre, KRŠG Rondo, iskazao se u organizacijskom smislu, a nisu zakazale ni učenice Branke Stojković, koje su se predstavile u sjajnom izdanju i kod kuće ostavile pun naramak medalja.

Prvenstvo su otvorile mlađe kadetkinje, u toj konkurenciji blistala je "rondašica" Petra Crljenić osvojivši prvo mjesto u vježbi bez rekvizita, a najbolja je bila i s loptom te u čunjevima. U vježbi s vijačom i obručem zauzela je peto mjesto. Rondo je predstavljala i Iva Lišnić, bez rekvizita je bila četvrta, u vijači treća, u obruču deseta, lopti 12., a srebro je uzela u čunjevima. Prvi nastup na državnoj smotri, i to pred domaćim gledateljima, ostavio je traga na Petri Brstilo, pa je ostala daleko od postolja. Bez rekvizita je bila deseta, a u obruču 13.

U poslijepodnevnom subotnjem programu na tepih su izišle kadetkinje, a Osječanka Iva Janjić pomela je konkurenciju. Zlatom se okitila u vijači, lopti i traci, u vježbi s čunjevima bila je druga, a obruč joj je malo bježao pa je na kraju zauzela sedmo mjesto. S čak četiri medalje Iva je izborila ulazak u A juniorsku reprezentaciju od sljedeće godine. Trema je učinila svoje, pa Helena Slovaček nije pokazala sve najbolje što zna. U vježbi s trakom bila je deseta, u čunjevima 14., u vijači 15. u obruču 17., a u vježbi s loptom 18. U juniorskoj konkurenciji boje domaćeg Ronda branile su Patricija Mate i Lorena Jelošek, njihovi nastupi bili su solidni, ali ostale su daleko od pobjedničkog postolja. Među juniorkama predstavila se i Inga Rukovanjski, iz KRG-a Osijek, ali ni ona nije mogla do medalje ni u jednoj vježbi. Zato je u toj konkurenciji blistala nekadašnja "rondašica" Barbara Šelendić, koja se s obitelji preselila u Zagreb i postala članica Aure, gdje niže sjajne rezultate. Barbara je vodila veliku bitku za vrh s Tamarom Artić (Vindija), a natjecanje je završila s četiri srebra (lopta, čunjevi, vijača, traka). U seniorskoj konkurenciji istok Hrvatske imao je samo jednu predstavnicu, Laru Pleše iz virovitičke Piruete, ali ona pokraj sjajne konkurencije nije mogla puno.

Bilo je ovo još jedno sjajno prvenstvo u organizaciji KRŠG-a Rondo, a pune tribine i sjajna atmosfera u dvorani Jug najbolji su pokazatelj kako natjecanje u ritmičkoj gimnastici obvezno, bar jednom godišnje, mora navratiti u Osijek.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike