Crna kronika
"SAČEKUŠA" IZMEĐU ŠODOLOVACA I HRASTINA

Pljačkaši pucali iz šume, ranili dva zaštitara, ukrali novac i pobjegli
Objavljeno 21. listopada, 2019.
ŠODOLOVCI - Dva zaštitara teško su ranjena nakon pljačke u ponedjeljak nešto prije 15 sati kod šume Tomin hrast, između Šodolovaca i Hrastina. Službenim su vozilom naišli na klasičnu "sačekušu", odnosno razbojnici su zaštitare čekali u šumi i, kada su naišli, počeli pucati na njih. Kako neslužbeno doznajemo, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek. Infromacije koje smo dobili u ponedjeljak oko 18 sati kazivale su da su obojica izvan životne opasnosti. Pljačkaši, koji su bili maskirani, još su u bijegu.- Nešto prije 15 sati na vozilo zaštitarske tvrtke nepoznate osobe počele su pucati, odnosno izveden je oružani napad. U vozilu su bila dva zaštitara, a nakon što se vozilo zaustavilo, za sada još uvijek nepoznati počinitelji pobjegli su sa za sada neutvrđenom količinom novca. Na terenu su specijalna, interventna, temeljna i prometna policija, odnosno sve raspoložive snage, i teren se pretražuje sa službenim psom tragačem. Teren je pregledan i dronom iz zraka. Želimo zahvaliti građanki koja je naišla vozilom i pomogla zaštitarima te ih prevezla u bolnicu - rekao je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske na mjestu razbojstva.

Iz policije su pozvali građane, unatoč tome što su pljačkaši i dalje u bijegu, da ne dižu paniku, jer za to nema razloga, odnosno policija pokriva veliko područje oko mjesta razbojstva i pucnjave. Policajci naoružani puškama blokirali su cestu i preusmjeravali promet na alternativne pravce. Nakon napada očevid je trajao satima, no specijalna i interventna policija pretraživale su veliki dio i oko same šume iz koje su pljačkaši pucali na zaštitare. Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihove kolege. Našu novinarsku ekipu zamolili su da se pomakne 600-tinjak metara zbog vlastite sigurnosti. Iako je već pao i mrak, policajci su i dalje bili ondje.

S obzirom na to da se radi o šumi između Šodolovaca i Hrastina, za pretpostaviti je da su napadači osobe koje ipak znaju ponešto o tom kraju. Iako smo kontaktirali i mještane obaju mjesta, nitko od njih nije znao ni da tim putem prolazi bilo kakvo zaštitarsko vozilo a kamoli u koje bi to vrijeme bilo. Dakle, pretpostaviti je da se radilo o pljačkašima koji su dobro poznavali i rutu zaštitara i okolni teren, na kojem su zaštitarsko vozilo dočekali.

Tijekom dana očekuju se rezultati očevida, kao i više podataka o tome koliko je novca u zaštitarskom vozilu bilo.

Nevjerojatno je da su se u istom danu dogodila dva napada na zaštitarska vozila u Hrvatskoj. Prvo je u ranim jutarnjim satima napadnut zaštitarski kombi kod Zračne luke Dubrovnik. Oko 7.40 dva naoružana motociklista presrela su zaštitarski kombi i, prema dostupnim informacijama, ukrala oko 100.000 eura. Naime, i u tom je slučaju evidentno da su pljačkaši točno znali kada će kombi biti kod aerodroma, i to pun novca, koji je trebao odvesti najvjerojatnije u Dubrovnik. U tom slučaju cijeli napad snimile su videokamere, koje bi mogle pomoći u potrazi za pljačkašima. Kako doznaje Dubrovački vjesnik, ta je pljačka izvedena nedaleko od Postaje aerodromske policije, a motocikl kojim su pljačkaši stigli vlasništvo je jednog od restorana. Motocikl je ukraden večer prije.

U obje pljačke policija će morati detaljno ispitati sve one koji su znali kojim trasama i cestama su se opljačkana zaštitarska vozila jučer trebala kretati.

Sandra Lacić
Iz policije su zahvalili građanki koja je naišla i pomogla zaštitarima te ih prevezla u bolnicu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana