Regija
OŠ JOSIPA MATOŠA PONOVO POSLALA DOKUMENTACIJU

Očekuju i drugog asistenta: Roditelji optužuju za propust, ravnateljica sve optužbe odbacuje
Objavljeno 22. listopada, 2019.
Roditelji optužuju ravnateljicu za propust, Posarić sve optužbe odbacuje

Vezani članci

RODITELJI TRAŽE DODATNOG ASISTENTA

Za troje teško bolesne djece jedan pomoćnik

VUKOVAR - Prije nešto više od mjesec dana, majke dvojice dječaka s najtežim zdravstvenim dijagnozama mirno su prosvjedovale, nezadovoljne što resorno ministarstvo nije odobrilo više pomoćnika u nastavi Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru.

Riječ je o jedinoj samostalnoj školi za učenike s posebnim potrebama (poteškoćama u razvoju) u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Snježana Hrček, majka 11-godišnjeg Lovre, djeteta sa stopostotnim invaliditetom, tom je prilikom rekla kako je prošle školske godine Lovro "dijelio" pomoćnika s još jednim dječakom, a ove je godine troje djece, od kojih je svako specifično zbog dijagnoze i ne mogu funkcionirati samostalno, dobilo jednu pomoćnicu, što prema njezinoj ocjeni nije dovoljno. Najavljeno je kako će škola pokrenuti postupak traženja dodatnog asistenta i poslati potrebnu dokumentaciju Uredu državne uprave, a konačnu će odluku donijeti Ministarstvo.

U namjeri da provjerimo što se u međuvremenu dogodilo, razgovarali smo sa Snježanom Hrček, koja nam je rekla kako je dokumentacija poslana, ali i kako je osobno kontaktirala Ministarstvo te vjeruje da će još jedan asistent biti odobren. Kao krivca što taj problem nije na vrijeme odgovarajuće riješen, označila je ravnateljicu škole Mirelu Posarić.

- Riječ je o propustu ravnateljice koja nije poslala svu dokumentaciju i zahtjev nije dobro ispunjen. Gdje god smo zvali dobili smo isti odgovor, a naše su sumnje kako je riječ o propustu škole pojačan time što smo pri prvom slanju dokumentacije mi roditelji potpisali jedan papir, a pri ponovljenom slanju dobili smo na potpis tri papira - navela je Hrček, dodavši kako ona i kada je Lovro u školi mora biti u pripravnosti jer ju zovu kada se pojavi neki problem. Poručila je kako će se roditelji nastaviti boriti za sva prava svoje djece i obraćati se svim mjerodavnim institucijama.

Ravnateljica nam je potvrdila kako su ponovo poslali potrebnu dokumentaciju te za nekoliko dana očekuju i službenu odluku. Međutim, dostupne im informacije ukazuju kako sve ide u dobrom smjeru. Posarić je odbila tvrdnju nezadovoljne majke da je škola napravila propust.

- Ponovili smo cijeli postupak i dostavili identičnu dokumentaciju i drugi put. Razumijem zabrinutost roditelja, no škola je napravila sve prema pravilniku i sve što je trebalo smo ispoštovali i proslijedili Uredu državne uprave. U toj skupini postoji pomoćnica u nastavi i ni u jednom trenutku nismo zvali nijednog roditelja djece za koju je zadužena i tražili njihovu intervenciju - rekla je Posarić naglasivši kako u toj skupini jesu zdravstveno zahtjevna djeca, ali su u svakom trenutku nastave i boravka u školi apsolutno pokrivena stručnom pomoći.

Ravnateljica je dodala kako su svi u školi izrazito senzibilizirani za potrebe djece, maksimalno odgovorno rade svoj posao i briga za djecu je konstantna.

Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike