Mozaik
OSJEČKA DIZAJNERICA NA ZFD

Ivona Glavaš: Cijela kolekcija postala je moje ogledalo
Objavljeno 22. listopada, 2019.
Nove ženske majice humanitarnog karaktera, posvećene su borbi protiv raka dojke

Talentirana osječka dizajnerica Ivona Glavaš, koja već godinama živi i radi u Splitu, prošlog se tjedna drugi put uspješno predstavila svojom novom kolekcijom vlastita brenda Anovi na velikoj modnoj manifestaciji Zagreb Fashion Destination.

Kako biste opisali svoju novu kolekciju?

- Svaka kolekcija ima svoju priču i svaku kolekciju volim na svoj način, ova je za mene posebna jer je osmišljena i izrađena u nekim meni bitnim trenutcima. Tako je cijela kolekcija na neki način postala moje ogledalo. U novoj kolekciji Anovi djevojka je odrasla i sada još sigurnije zna što želi i ne libi se to pokazati svojim modnim kombinacijama. Tako sam u ovoj kolekciji napravila mali odmak od romantike, a krojevi haljina i odijela na elegantan način ističu ženstvenost i samouvjerenost. A kolekcijom sam htjela svim damama poslati sljedeću poruku: ‘Maštaj, smišljaj, stvaraj, uči, radi na sebi, pogriješi, ali nauči nešto iz toga, ne postavljaj si i ne prihvaćaj granice, ne boj se, možeš sve sto poželiš, samo nikada nemoj izgubiti sebe!‘

Koje boje dominiraju i koji materijali?

- Prevladavaju tamnije nijanse, palete sive i smeđe, nezamjenjive crne boje, a kolekciju sam razigrala šljokicama. Prema običaju, cijela kolekcija kreirana je od visokokvalitetnih materijala pamuka, vune te ručno rađene čipke. Odabirom prirodnih materijala podržali smo kapmanju ZFD, koja potiče ekološku osviještenost.

Kakvi su vaš dojmovi s Fashion Destinationa?

- Još jednom sam oduševljena cijelom organizacijom ZFD-a, neopisiv je osjećaj sreće kada mjesece svog rada pokažete na jednom takvom događaju i dobijete gromoglasan pljesak. Kao i osjećaj kada samo nekoliko minuta nakon šetnje pistom dobijete 17 narudžbi.

Što je sljedeće za Anovi?

- Trenutačno se jako radujem kraju tjedna i jedva čekam snimanje kampanje za novu kolekciju, a zaštitno lice kolekcije jedna je lijepa dama iz javnoga života. Pratite Anovi stranice i saznajte sve na vrijeme. Uz najnoviju kolekciju, koja je predstavljena na Zagreb Fashion Destinationu, stižu i muške majice i ženska kolekcija s trenirkama i sportskim haljinama na Anovi način. Snimanje te kolekcije planirano je u Osijeku jer, kako sam već nekoliko puta istaknula, najviše volim jesen u Osijeku. A što se tiče muških majica, imala sam dosta upita i za mušku kolekciju, pa sam odlučila za početak krenuti s majicama. Moju ideju i skicu oživjela je Tatjana Grivić, koja je zaslužna i za ilustracije na ženskim majicama. Imamo i nove ženske majice humanitarnog karaktera, posvećene borbi protiv raka dojke, te ćemo dio od prodanih majici donirati udruzi PINK Life, s kojom surađujemo već četiri godine i na čiju sam suradnju iznimno ponosna i zahvalna. Nije li predivno raditi ono što voliš, a uz to nekome možeš i pomoći?

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike