Sport
BIJELO-PLAVI DOŠLI PO SVA TRI BODA, NA KRAJU ZADOVOLJNI I JEDNIM

Toplak žali za pobjedom, a treneru Osijeka krivi obrana, vjetar i sunce
Objavljeno 21. listopada, 2019.

Trener Intera Samir Toplak opravdano je žalio za propuštenom pobjedom, koja je njegovoj momčadi već bila u džepu.


- Teško mi je reći nešto pametno nakon što smo na ovakav način izgubili dva boda. Nismo si smjeli dopustiti dva pogotka iz "peterca" nakon što smo došli do prednosti od 3:1. Opet su nam se u tim situacijama dogodile neke individualne pogreške, kojih se nikako ne uspijevamo osloboditi. Sad sam tužan, ali kad budem prespavao, vjerojatno ću shvatiti kako smo uzeli bod protiv vrlo jake momčadi Osijeka. Gosti su svoju snagu pokazali upravo tim povratkom u utakmicu u posljednjih 15 minuta. Ma, imali smo i problem jer nisam mogao vući poteze s klupe koje sam želio. Ozlijedio se Ahmedi, Serderov i Savić nisu posve spremni i sve su to bile prisilne zamjene koje su nas poremetile - pričao je Toplak.


Vrlo raspoložen bio je Serder Serderov, koji je zabio hat-trick i izjednačio se s Mirkom Marićem na čelu liste strijelaca HNL-a.


- Serderov je klasa za sebe. On nas uporno vuče i spašava. Riječ je o igraču koji svakako zaslužuje igrati u puno jačem klubu nego što je Inter. Sretni smo što ga imamo, a još sretniji što je protiv Osijeka bio tako raspoložen - zaključio je trener Inter Zaprešića.


Trener Osijeka Ivica Kulešević bio je zadovoljan činjenicom što je njegova momčad izbjegla poraz nakon što je u posljednjih 15-ak minuta utakmice ušla s dva pogotka zaostatka.


- Solidno smo otvorili utakmicu, došli u vodstvo, a onda smo zapali u probleme zbog velikih pogrešaka u obrani, što je Inter znao kazniti i preokrenuti rezultat. U poluvremenu smo se dogovorili da krenemo agresivnije i s više rizika po izjednačenje, ali nam se opet dogodio veliki propust u obrani, što nas je dovelo u zaostatak od dva pogotka. Ipak, nismo se predavali i uspjeli smo na kraju i to nadoknaditi, pa moram biti zadovoljan i tim jednim bodom iako smo ovdje željeli više od toga. Međutim, skupo su nas koštali ti veliki propusti u obrani, što dosad nije bio slučaj - rekao je Kulešević.


Igra Osijeka nije bila očaravajuća, ali Kulešević je to doživio drukčije. Posebno su čudna bila brojna proklizavanja pojedinih igrača, što je prilično remetilo ritam igre koji je Osijek pokušavao uhvatiti.
- Nije bilo lako igrati u prvom dijelu susreta. Imali smo protiv sebe vjetar, sunce nam je tuklo u oči, a stvarno ne znam što bih rekao o tim brojnim proklizavanjima naših igrača na terenu. Nisam stručnjak za opremu, ali padali smo čak i u nekim situacijama koje su mirisale na pogodak, pa moramo priznati kako je to bio ozbljan problem za nas. Osim toga, u drugom dijelu nije bilo lako igrati jer je bilo puno otezanja igre, što nam je onemogućilo napraviti željeni pritisak na suparnika - zaključio je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka. D.Keler
Ivica Kulešević

trener NK Osijek

- Skupo su nas koštale velike pogreške u obrani. Dosad nam je to bio najstabilniji dio momčadi, ali, eto, događaju se i takvi dani, u kojima on podbaci. Ipak, na kraju smo uspjeli pronaći izlaz i iz toga i izbjeći poraz
NAKON ZAPREŠIĆA PRAVAC ZADAR
Nogometaši Osijeka se nakon susreta u Zaprešiću neće vraćati kući, nego će odmah krenuti prema Zadru, gdje ih u srijedu očekuje utakmica osmine finala hrvatskog kupa protiv istoimenog domaćeg trećeligaša. Zato je trener Ivica Kulešević na put poveo sve raspoložive snage, uključujući i trojac koji je dugo bio ozlijeđen - Petra Bočkaja, Tomislava Šoršu i Vedrana Jugovića. To samo sugerira da će i on vrlo brzo konkurirati za momčad. Inače, za susret s Dinamom Kulešević neće moći računati na Dmitra Lopu, koji je u Zaprešiću dobio žuti karton, što mu je treća akumulirana opomena, pa ga čeka prisilni odmor, ali će se u konkurenciju vratiti Boško Šutalo, koji je zbog istih razloga bio prisiljen propustiti susret s Interom.
Najčitanije iz rubrike