Regija
GRADSKO NATJECANJE ČITANJE NAGLAS

Magdalena Bubnjić i Iva Bratić odlaze na županijsko
Objavljeno 20. listopada, 2019.
VINKOVCI

U Gradskoj knjižnici i čitaonici završeno je gradsko natjecanje u čitanju naglas, namijenjeno učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Višnja Sorčik, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Marija Gerovac, direktorica Novosti, i Jakov Zucić, učenik gimnazije i sudionik nacionalnog natjecanja u čitanju naglas, na kojemu je osvojio drugo mjesto. Prilikom čitanja, stručno povjerenstvo ocjenjivalo je kreativnost uvoda, jasnoća i razgovijetnost, izražajnost u nastupu i primjerenost teksta dobi, a svaki je učenik mogao osvojiti maksimalno 30 bodova.

U mlađoj kategorija prva je Magdalena Bubnjić, 4. razred OŠ Vladimira Nazora – Dnevnik Pauline P., drugo mjesto Jakov Crnaić, 3. razred OŠ Ivana Mažuranića – Mali Jan ima plan, treće mjesto Nina Gelo, 4. razred OŠ J. Kozarca – Drugi dnevnik Pauline P. U starijoj kategorija prva je Iva Bratić, 8. razred OŠ Vladimira Nazora – Mali princ, drugo mjesto Iva Mustapić, 6. razred OŠ ‘‘I. G. Kovačić‘‘ – Anđeo plišanih igračaka, treće mjesto Maja Nađora, 6. razred OŠ Bartola Kašića – Tajna ogrlice sa sedam rubina.

Na natjecanju je sudjelovalo 13 učenika, a pobjednik u mlađoj kategoriji i pobjednik u starijoj kategoriji sudjelovat će u županijskom natjecanju, koje će se također održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci 25. listopada u 12 sati. M.K.
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike