Regija
RAZVIJAJU CIKLOTURIZAM

Završena je treća faza projekta, postavljeno je deset cikloodmorišta
Objavljeno 21. listopada, 2019.
POŽEGA

Projekt Cikloturizam faza III na području Požeško-slavonske županije završen je postavljanjem deset cikloodmorišta, dva u Požegi, a ostalih u svakom gradu i općini. U suradnji s Ministarstvom turizma u cikloturističku infrastrukturu ulagalo se tri godine, a vrijednost projekta je 550.000 kuna. Svako odmorište ima solarne panele tako da je noću osvijetljeno, ima mogućnost punjenja manjih uređaja poput mobitela i laptopa, ima stol, dvije klupe, koš za otpad i spiralu za parkiranje bicikala.

- Značaj cikloturizma u županiji je velik, nedavno smo ugostili međunarodnu biciklističku utrku, a i turističku promociju provodimo tako da cikloturizmu dajemo prioritet - rekla je direktorica TZ PSŽ Maja Jakobović Vukušić. Zadovoljstvo je izrazio i župan Alojz Tomašević rekavši kako mu je drago što su ove stanice postavili u svim općinama i gradovima.

Predstavljanje projekta održano je u Kaptolu, na prostoru uz sportski centar, o čemu je načelnik općine Mile Pavičić rekao: "Mislim da smo pronašli idealnu lokaciju kako bismo spojili turističke sadržaje, tu je i naš vinski podrum i prostor na kojemu održavamo različite manifestacije. Cikloturizam je kod nas u začetku, ali uz brojne kilometre staza, gastroponudu i sve prirodne potencijale vjerujem kako je ovdje atraktivno odredište i za takve goste." B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad