Regija
ODLIKOVANI SNJEŽANA MAROD I FRANJO TOMAŠEVIĆ

28. obljetnica osnutka brigade
Objavljeno 20. listopada, 2019.
NAŠICE

Dvadeset i osma obljetnica ustroja 132. Brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica obilježena je tradicionalnom izložbom ratnih fotografija, svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska te odlikovanjem Našičana. Snježana Marod i fra Franjo Tomašević primili su od izaslanika predsjednice, generala pukovnika Mladena Markača, znak Reda Hrvatskog trolista za osobite zasluga u promicanju vrednota Domovinskog rata.

Podsjetimo, kroz 132. brigadu tijekom Domovinskog rata do njezina demobiliziranja 30. lipnja 2000. godine prošlo je gotovo 6000 pripadnika, nažalost, 59 ih je poginulo. Za sve poginule branitelje održana je minuta šutnje, nakon koje je gradonačelnik Josip Miletić istaknuo kako “danas vodimo nešto drukčije bitke od onih u devedesetima, u kojima gradimo naš grad i uvjeren sam da će on, na ponos naših vitezova, uskoro zasjati onakav kakvog su ga priželjkivali.”

Okupljenima se obratio i zapovjednik brigade general Milan Knežević podsjetivši na moral i spremnost Našica i našičkoga kraja, za obranu Domovine prilikom osnivanja 132. brigade. Čast svim pripadnicima odala su državna, županijska i gradska izaslanstva s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon mise za poginule branitelje u crkvi sv. Antuna Padovanskog uslijedio je kulturno-glazbeni program uz gastronomsku ponudu. I.Ć.
Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike