Regija
DOKAZALI DA SE U MANJA MJESTA ISPLATI ULAGATI

U općini Podgorač pitka
voda stigla je do kuća
Objavljeno 20. listopada, 2019.
POGANOVCI

Svečano obilježavanje završetka izgradnje vodoopskrbe na području Općine Podgorač održano je u mjestu Poganovci, a tom prigodom načelnik Goran Đanić i gosti, dožupan Goran Ivanović, Oto Dudjak, predsjednik Uprave Našičkog vodovoda, i Mario Spajić, zamjenik direktora vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Osijek, popili su čašu pitke vode izravno iz hidranta. Tim činom potvrđena je ispravnost vode, kao i nova era za stanovnike Općine Podgorač, jer je do sada voda u ta mjesta dolazila cisternama i na taj način su mještani punili bunare. Problem su im na području općine bile i velike suše te česte poplave. Načelnik Goran Đanić zadovoljan je izvršenim radovima te je napomenuo da Općina Podgorač raste i napreduje uz bok nekim većim mjestima i općinama.

- Prije 12 godina upustili smo se u ovu investiciju, koju smo realizirali zajedno s Našičkim vodovodom i Hrvatskim vodama te uz pomoć Osječko-baranjske županije. Vrijednost projekta je oko 20 milijuna kuna, a obuhvaća postavljanje više od 80 kilometara cijevi na području Općine Podgorač - rekao je dodavši da je sada ispred svake obiteljske kuće položena vodovodna cijev. Priključak je besplatan, osim vodomjernog sata koji se ugovara u Našičkom vodovodu s mogućnošću otplate do šest rata. Cijena priključka iznosi 2000 kuna.

- Općina Podgorač jedna je od manjih na području Osječko-baranjske županije, ali pokazuje svoju borbenost i žilavost jer bez osnovne infrastrukture nema ostanka na ovim područjima. Ova općina dokazuje da se i u mala mjesta isplati ulagati - poručio je dožupan Goran Ivanović. Ovo je još jedna općina koja pripada 80-postotnom području pokrivenom vodovodnom mrežom u Osječko-baranjskoj županiji, a projekti će se i dalje nastaviti.

- Predstoji nam rješavanje problema odvodnje, za što su započele neke od aktivnosti. Dio kanalizacijske mreže je izgrađen u mjestima Stipanovci, Podgorač i Razbojište i aktivno se radi na nastavku izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Stipanovci, kao i aktivnosti vezane uz projektiranje pročišćavanje otpadnih voda u Podgoraču - rekao je Spajić.

Načelnik Đanić još je jednom pozvao mještane na priključenje vodoopskrbnoj mreži jer ova investicija nema smisla ako se ljudi neće na nju priključiti. Općina kreće u nove investicije izgradnje kanalizacije, pročišćivača i gradnju akumulacijskog jezera. I.Ćosić
Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike