Regija
PROJEKTI VELEUČILIŠTA U POŽEGI

Novi studentski dom čeka samo opremu
Objavljeno 21. listopada, 2019.
POŽEGA

Požeško Veleučilište ove akademske godine dočekuje studente s nekoliko novih infrastrukturnih projekata i planova. Najveći i najznačajniji projekt gradnja je studentskog doma. Predstoji još nekoliko manjih poslova oko dovršenja i opremanja, a uskoro slijedi useljenje. Planirani završetak projekta je prosinac 2019., čime će studenti dobiti dom sa 110 ležajeva, kuhinjom, medijatekom, sportskom dvoranom i praonicom uz atraktivnu lokaciju uz gradske bazene. Ovim Veleučilište ostvaruje nepovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja. Partner u provedbi je Studentski centar Požega.

Za ovu akademsku godinu u planu je realizacija projekta Carneta kroz drugu fazu programa e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza), gdje je Veleučilište odabrano za poboljšanje tehničkih uvjeta na CARNET čvorištu. Time bi CARNET rekonstruirao prostoriju čvorišta kroz građevinske radove, elektro-strojarske radove, klimatizaciju prostorije i ugradnju nove opreme. Studenti i nastavnici dobit će i novouređenu informatičku radionicu, za što je predviđeno 200.000 kuna.

Kako je najavio doc. dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj, zamjenik dekana, za sljedeću godinu planirana je i izrada glavnog projekta i gradnja montažne sportske dvorane u dvorištu Veleučilišta, koja će biti modularna te će se moći koristiti tijekom cijele godine. Nadalje, Veleučilište je u postupku registracije znanstvene ustanove, čime će dobiti na prepoznatljivosti i jačanju istraživačkog kapaciteta. S tim u vezi u pregovoru su za kupnju zgrade u Ulici A. Stepinca, koji bi kroz EU projekte uredili u znanstveno-istraživački centar uz nove uredske i laboratorijske prostore.

- Izradili smo idejni projekt dogradnje Klijeti i spremišta vina, čime bi objekt dobio turističko-edukativnu svrhu kao vidikovac s pametnim ekranima i dron-tehnologijom. U postupku smo uređenja prodavaonice vina u Cehovskoj ulici, čime ćemo dobiti novu prodajnu i turističku dimenziju za naš grad - najavljuje prof. Andrlić. Sve ove planove prate i studijske programi: elektroničko poslovanje, gastroeneterologija i unapređenje kvalitete stručne prakse. B.S.T.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike