Mozaik
6. MEMORIJAL TOMISLAV MIHIN

Bila je to večer puna emocija i evociranja uspomena
Objavljeno 21. listopada, 2019.
Tomislav Mihin bio je član KUD-a ‘‘Ljeskovac‘‘, voditelj tamburaškog orkestra

U sportskoj dvorani OŠ Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom Selu, a u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva ‘‘Ljeskovac‘‘ Vinkovačko Novo Selo, održan je 6. Memorijal ‘‘Tomislav Mihin‘‘ u spomen na dugogodišnjeg člana KUD-a ‘‘Ljeskovac‘‘.


- Vrijeme leti, Tomislave! Šest je godina prošlo otkako nisi s nama, a još uvijek nemamo riječi kojima bismo opisali koliko nam nedostaješ. Velika je praznina nastala tvojim odlaskom... Kao predivni bijeli oblak koji na modrom nebu nestane za vrijeme ljetnih žega... Ali kada žega oslabi, pojavi se opet još ljepši oblačak koji nas podsjeća na tebe. Ostala je bol, tuga, ali i sjećanje na tebe i dane kad si bio s nama. I prije nam je znalo biti teško, ali pojaviš se ti i tvoj nezaboravni osmijeh, tvoja šala i tambura... Voljeli bismo živjeti onako kako si ti živio ! Voljeli bismo biti veseli kakav si ti bio ! I zato će sjećanje na tebe biti dok je nas jer u svakome si ostavio dio sebe. I, da, sretan rođendan, Tomo! Znamo da tvoja tambura i gore svira. I dok pjevamo i plačemo čuvat ćemo tebe i tvoje najmilije... Zato, dragi Tomo, tvoji roditelji, sestra, rodbina, članovi KUD-a ‘‘Ljeskovac‘‘ i prijatelji vole te i čuvaju uspomenu na tebe. Zauvijek si tu u mislima i molitvama - poručuju članovi KUD-a ‘‘Ljeskovac‘‘ Vinkovci.


Na početku programa predstavilo se Kulturno-umjetničko društvo ‘‘Sloga‘‘ iz Bapske, a izveli su koreografiju Pudarina i berba grožđa. Pudarina predstavlja čuvanje grožđa i boravak vinogradara (pudara) u vinogradima kada je grožđe dozrijevalo sve do berbe.


U nastavku programa predstavili su se HKUD sveti Marko Vionica s pjesmama i igrama zapadne Hercegovine te Kulturno-umjetničko društvo ‘‘Korenica‘‘ ličkim plesovima i napjevima. U bogatom programu ovogodišnjeg Memorijala posjetitelji su mogli poslušati Dječji zbor Župe ‘‘Bezgrešno Srce Marijino‘‘ s dvije pjesme ‘‘Ne boj se, samo vjeruj‘‘ i ‘‘Djeluj kroz mene‘‘.


U posljednjem bloku nastupila je Ženska pjevačka skupina Šumarice, osnovana 2014. pri Kulturno-umjetničkom društvu ‘‘Šumari‘‘ iz Vinkovaca, a izvele su dvije a cappella izvedbe: ‘‘Oj, ti bela zorja‘‘ i ‘‘Sinoć kad je pao mrak‘‘. Ovogodišnji 6. Memorijal zatvorio je nastup Tamburaškog sastava ‘‘Bećarski inat‘‘ iz Vukovara, koji su se predstavili s pjesmama ‘‘Ne dirajte mi ravnicu‘‘, ‘‘Zadnja želja‘‘, ‘‘Otišao je otac moj polako‘‘, ‘‘Ja sam na te ponosan‘‘.


Bila je to jedna večer puna emocija i evociranja uspomena na Tomislava Mihina, čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u svom Kuturno-umjetničkom društvu ‘‘Ljeskovac‘‘.


Molitvu za Tomislava predvodio je župnik Župe ‘‘Bezgrešno Srce Marijino‘‘, Matija Antun Mandić, a uime Grada Vinkovaca nazočnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, Igor Banovac uime Vukovarsko-srijemske županije te Dragan Šarčević, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva ‘‘Ljeskovac‘‘.


Tomislav Mihin (1991. – 2013.), bio je član KUD-a ‘‘Ljeskovac‘‘, voditelj tamburaškog orkestra, pjevao je u Zboru mladih Župe ‘‘Bezgrešnog Srca Marijina‘‘ Vinkovačko Novo Selo, bio je aktivni nogometaš. KUD ‘‘Ljeskovac‘‘, ističe predsjednik Dragan Šarčević, memorijalom čuva uspomenu na prerano izgubljenog Tomislava, a u tome im se svake godine rado pridružuju njihovi prijatelji. KUD ‘‘Ljeskovac‘‘, inače, osnovan je 2006. godine, a sada broji oko 50 članova, od kojih je 35 aktivno u folklornoj i tamburaškoj sekciji. Izvode koreografije plesova iz Slavonije, Baranje, Posavine, Like, Banata te bunjevačke plesove.


Kulturno-umjetničko društvo ‘‘Ljeskovac‘‘ Vinkovačko Novo Selo zahvaljuje Gradu Vinkovcima, Mjesnom odboru, ravnateljici Osnovne škole Bartola Kašića Adriani Cvrković Lasić, župniku župe ‘‘Bezgrešno Srce Marijino‘‘, Matiji Antunu Mandiću, Kulturno umjetničkim društvima koji su nastupili i svima koji su pridonijeli ostvarivanju programa te Tomislavovim roditeljima i sestri Martini.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike