Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Dokazati kako je susret u Novom Sadu bio loš dan
Objavljeno 19. listopada, 2019.
Za subotnji ogled s Vojvodinom u Našicama (15 sati), Hrvoje Horvat moći će računati na Vozaba

Rukometna SEHA-Gazprom liga ulazi u drugi krug, a nakon pet odigranih kola A skupine u RK NEXE nikako ne mogu biti zadovoljni učinkom. U pet utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu, i to domaći protiv outsidera Beijing Sports Universityja.

Istina, našički je SEHA ligaš suočen s brojnim ozljedama, što je otežavalo bilo kakvu pripremu momčadi koja je uoči početka sezone doživjela promjene. U prvih pet kola "gromovi" su morali triput u goste, a realno najveće kikseve učinili su na početku sezone, odmah u prva dva kola. Prvenstvo su otvorili neočekivano uvjerljivim porazom u Novom Sadu. Vojvodina je u Slanoj Bari slavila 29:23. Potom je uslijedila domaća premijera protiv Tatrana. Slovački prvak odnio je bodove iz našičke dvorane Osnovne škole Kralja Tomislava (24:25). Otad se mora priznati kako momčad NEXE-a prikazuje bolje igre, što zasad nije i konkretno rezultatski nagrađeno, pa stoga i zaostaje za konkurencijom. Današnji gost Našica (novosadska Vojvodina) ima čak šest bodova više uz utakmicu manje.

- Mi u toj utakmici u Novom Sadu definitivno nismo bili na razini na kojoj smo željeli biti, a već tada vidjelo se koliko je Vojvodina kvalitetna momčad. U međuvremenu su se stvari promijenile. Naporno smo trenirali i kroz utakmice i treninge postepeno dizali formu i zasigurno ona je sada bolja negoli uoči toga susreta u Novom Sadu. Vjerujem kako možemo doći do potrebnih bodova. Za to će nam trebati vrhunski pristup, posebno u fazi obrane koja mora biti iznimno čvrsta i agresivna. Vjerujem da će takav naš pristup i publika prepoznati, pa će i oni pridonijeti ostvarenju naših ciljeva - rekao je Horvat.

Susret se igra danas (subota) u neuobičajenom terminu - u 15 sati.

- Jasno je zbog čega. Televizija to određuje. Ali, to nije nikakav problem. Igramo u istome terminu. Neće oni započeti svoj susret nakon što mi odigramo svoj - odgovorio je Horvat, koji još ne zna na koga može računati u današnjem susretu.

Sigurno je kako se u momčad vraća Tomi Vozab koji, zapravo, više od pola godine nije bio u kombinacijama zbog problema s ramenom.

- Još uvijek ne možemo potpuno koristiti njegov ubojiti udarac, ali dobro je da je konačno na raspolaganju. Kod ostalih ne znam tko bi se mogao vratiti. Sada se pojavila i gripa, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju vjerujem kako će nam zdravstveni karton biti sve tanji i tanji - rekao je Horvat.

Inače, za NEXE je ovo važna utakmica i u borbi za play-off. Novim porazom bili bi udaljeni od toga cilja, a sezona u SEHA ligi okarakterizirana neuspješnom.

Krešimir Lacković
1-4

omjer je pobjeda i poraza NEXE-a u dosadašnjem dijelu SEHA-Gazprom lige
CAR: VOJVODINA JE NAJJAČA U ZADNJIH NEKOLIKO GODINA
Nakon susreta s Vojvodinom uslijedit će reprezentativno okupljanje. Hrvatska se sastaje s Njemačkom, a Lino Červar za dvostruki je ogled s Nijemcima pozvao trojicu igrača NEXE-a Marina Jelinića, Frana Miletu i vratara Morena Cara. Vratar NEXE-a pohvalno se izrazio o današnjem suparniku.

- Vojvodina ima najkvalitetniji sastav u posljednjih nekoliko godina što je pokazala već u prvoj utakmici protiv nas. Mi smo se otada sigurno digli. Radili smo i na treninzima, ali i u psihološkom smislu. Bit će to teških 60 minuta, ali vjerujem kako ćemo osvojiti kompletan plijen - rekao je Car.
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike