Mozaik
HDU TOP-LISTA FIZIČKE PRODAJE ALBUMA

KUD Idijoti i dalje
vode sa svojim hitovima
Objavljeno 18. listopada, 2019.
Prema najnovijim podatcima iz glazbenih prodavaonica diljem Hrvatske, aktualnoj listi prodaje pridružilo se nekoliko novih izdanja. Među njima nalazi se i album u izdanju Aquarius Recordsa u izvedbi talentiranog glazbenika Joea Kaplowitza, člana Jazz orkestra HRT-a. Album "Organic Intelligence" predstavlja njegovo sviračko umijeće na Hammond orguljama, instrumentu bogatog zvuka koji može zamijeniti veći dio masovnog big benda, a riječ je ujedno o omiljenom instrumentu među jazz i swing glazbenicima. Na ovome se izdanju nalazi kombinacija tradicionalnih zvukova big bendova 60-ih godina uz moderne aranžmane novih autorskih skladbi Joea Kaplowitza za Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i njegove soliste. Izdan ove jeseni, album je vrlo brzo prepoznat te predstavlja novi ulaz na listu najprodavanijih izdanja.


Na prvome mjestu na listi još jednom se nalaze KUD Idijoti s albumom "Gratis Hits Live" u izdanju Dancing Beara, a slijedi ih Opća opasnost i "Karta do prošlosti" koju izdaje Croatia Records. U TOP 5 najprodavanijih albuma ušli su i Vanna s izdanjem "Izmiješane boje", Urban & Zagrebačka filharmonija s istoimenim albumom te Mišo Kovač i njegova kompilacija "Original Album Collection Vol. 1."
Strana lista prodaje na prvome je mjestu ugostila ponovno Eda Sheerana i njegovo izdanje "No.6. Collaborations Project". Na drugome su mjestu ostali Black Keys s albumom "Let‘s Rock", a na treće mjesto popeo se Željko Joksimović s istoimenim izdanjem. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLUMAC NA SUDU U LONDONU TUŽI TABLOID ZBOG KLEVETE

Depp: Amber me tukla i
obavljala nuždu na krevetu

2

ZBOG POGORŠAVANJA STANJA S PANDEMIJOM

Festival Ferragosto JAM ipak je odgođen za 2021.

3

U SKLOPU PRANDAU FESTIVALA ORGULJAŠKE I KOMORNE GLAZBE

Večeras u dvorcu Mailath koncert Ansambla Camerata Garestin