Sport
GRADNJA REGIONALNOG TENISKOG CENTRA

Predsjednica HTS-a bila u posjetu Đakovu
Objavljeno 17. listopada, 2019.
U radnom posjetu Đakovu bila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja se susrela s đakovačkim gradonačelnikom Marinom Mandarićem i njegovim zamjenicima. Sastanku je nazočio i predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić, a glavna tema razgovora bila je gradnja Regionalnog društveno teniskog centra čija vrijednost doseže 23 milijuna kuna. Plan je da se centar gradi u Ulici Ljudevita Gaja, unutar parcele đakovačkih teniskih terena. Građevina bi bila dvoetažana, a osim zatvorenih terena u planu je i gradnja fiitnessa, saune, ugostiteljskog objekta... Za dvoranu je ishođen izvedbeni projekt i građevinska dozvola i sada se čeka početak gradnje. Nakon sastanka u vijećnici predsjednica HTS-a, u pratnji gradonačelnika i predstavnika TK Đakovo, obišla je teniski klub i prostor gdje bi se dvorana trebala graditi. Gradonačelnik Mandarić izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatski teniski savez pokazao interes za projekt gradnje ovoga objekta, ali Savez će se tek iskazati ako financijski pomogne pri gradnji.

- Drago mi je da smo uime Hrvatskog teniskog saveza u Đakovu, gdje smo došli na poziv gospodina Mesića. Pogledali smo projekt gradnje nove dvorane i renovaciju teniskih terena. Tenis klub Đakovo apsolutno je sa svojom tradicijom, dugogodišnjim radom i brojem djece izuzetno bitan u Hrvatskom teniskom savezu, a bez kvalitetne infrastrukture teško je raditi. Sigurno je da će HTS podržati projekt gradnje dvorane i zajedno s Gradom Đakovo i TK Đakovo napraviti sve da on zaživi za dalje generacije - poručila je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Mišo Mesić navodi kako je ovo projekt od važnosti za cijelu Slavoniju.

- Na kvalitetnom i konstruktivnom sastanku s gradonačelnikom Marinom Mandarićem zaključak je bio da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da idemo u realizaciju ovog projekta koji je od velike važnosti, ne samo za grad Đakovo, nego i za cijelu Slavoniju i Baranju, kao i cijelu državu - rekao je Masić, dodajući kako TK Đakovo već duži niz godina ima oko 300 članova, među kojima je oko 140 djece i jedan je od najvećih klubova u Đakovu.

Planirani Regionalni teniski centar bio bi za članove TK Đakovo, ali i organizaciju međunarodnih turnira, treninge reprezentacije u svim uzrastima, pripreme klubova koji nemaju riješeno pitanje treniranja tijekom zime... I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike