Sport
NATJECANJE KOJE SE ISPLATI DOĆI POGLEDATI

Najbolje hrvatske ritmičarke predstavit će se u SD-u Jug
Objavljeno 18. listopada, 2019.
- Ambicija članica Ronda je predstaviti se u što boljem izdanju - kaže trenerica Stojković

Kao i potkraj svake kalendarske godine, klub za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo u Osijek dovodi zanimljivo natjecanje koje se isplati doći pogledati. Ovoga vikenda u sportskoj dvorani Jug na programu nije tradicionalni međunarodni Rondo kup, nego 28. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici za sve uzraste, od mlađih kadetkinja preko kadetkinja i juniorki do seniorki. Prijave za nastup poslalo je 12 klubova, a za državne medalje nadmetat će se 67 ritmičarki.

- Zadovoljni smo što smo dobili organizaciju PH, i to u godini kada naš klub, KRŠG Rondo, slavi 25. rođendan. Mogu reći kako će gledatelji u Osijeku ovoga vikenda vidjeti sve najbolje što hrvatska ritmičko-sportska gimnastika trenutačno ima - kazala je trenerica KRŠG-a Rondo Branka Stojković, koja je i najveći “krivac” što Osijek ima istaknuto mjesto u hrvatskoj ritmičkoj gimnastici. Entuzijazmom i neumornim radom u dvorani Branka na scenu izvodi veliki broj djevojčica i djevojaka, a ne zaostaje ni u organizacijskom poslu. Zato u Osijeku jednom godišnje možemo uživati u Rondo kupu, a ovoga vikenda dolaze i najbolje hrvatske ritmičarke koje će na PH tražiti i ulaz u reprezentaciju.

Subotnje natjecanje u Jugu počinje u 10 sati, a prve će se predstaviti mlađe kadetkinje u vježbi bez rekvizita i s obručem. U 13.30 sati je svečano otvorenje državne smotre, a od 14.15 na podij izlaze kadetkinje. U nedjelju će se od 9 sati prve publici predstaviti juniorke (vijača, obruč, lopta), a od 13 sati na scenu će seniorke, dok je proglašenje pobjednika planirano za 14.40 sati kada će biti i kraj dvodnevnog natjecanja.

Ono što je sigurno u subotu i nedjelju se isplati navratiti do dvorane Jug u koju će ulazak, naravno, biti slobodan (besplatan). Očekuje se kako će i ova dvodnevna priredba imponirati gracioznošću i koloritom kakav u Osijeku nemamo prilike često vidjeti. Velike ambicije na državnoj smotri ima i domaćin Rondo, posebice se puno očekuje od kadetkinje Ive Janjić, koja je uoči PH blistala na međunarodnim turnirima.

Ivana Liović
ŠTAND TRGOSA U SD-u JUG “Rukama stvori, srca osvoji“
Tijekom prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici učenici osječke Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” članovi Volonterskog kluba Trgos predstavit će predmete izrađene tijekom školskog projekta Kreativno volontiranje “Rukama stvori, srca osvoji“. Školski projekt humanitarnog je i odgojno-obrazovnog karaktera, a ciljevi su mu promicanje ideje i vrijednosti volonterstva, senzibiliziranje i poticanje učenika na aktivno (su)djelovanje u školi i zajednici, timski rad i suradnja, upoznavanje učenika s izradom raznih vrsta rukotvorina i kreativnih predmeta... Projektom se prikupljaju novčane donacije za učenike u potrebi i donacije za materijal za buduće radionice, a ovoga vikenda u dvorani Jug bit će postavljen kreativni štand Trgosa na kojem će posjetitelji moći odabrati neku sitnicu za sebe ili svoje bližnje te donacijom pridonijeti humanitarnom projektu.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike