Sport
NATJECANJE KOJE SE ISPLATI DOĆI POGLEDATI

Najbolje hrvatske ritmičarke predstavit će se u SD-u Jug
Objavljeno 18. listopada, 2019.
- Ambicija članica Ronda je predstaviti se u što boljem izdanju - kaže trenerica Stojković

Kao i potkraj svake kalendarske godine, klub za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo u Osijek dovodi zanimljivo natjecanje koje se isplati doći pogledati. Ovoga vikenda u sportskoj dvorani Jug na programu nije tradicionalni međunarodni Rondo kup, nego 28. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici za sve uzraste, od mlađih kadetkinja preko kadetkinja i juniorki do seniorki. Prijave za nastup poslalo je 12 klubova, a za državne medalje nadmetat će se 67 ritmičarki.

- Zadovoljni smo što smo dobili organizaciju PH, i to u godini kada naš klub, KRŠG Rondo, slavi 25. rođendan. Mogu reći kako će gledatelji u Osijeku ovoga vikenda vidjeti sve najbolje što hrvatska ritmičko-sportska gimnastika trenutačno ima - kazala je trenerica KRŠG-a Rondo Branka Stojković, koja je i najveći “krivac” što Osijek ima istaknuto mjesto u hrvatskoj ritmičkoj gimnastici. Entuzijazmom i neumornim radom u dvorani Branka na scenu izvodi veliki broj djevojčica i djevojaka, a ne zaostaje ni u organizacijskom poslu. Zato u Osijeku jednom godišnje možemo uživati u Rondo kupu, a ovoga vikenda dolaze i najbolje hrvatske ritmičarke koje će na PH tražiti i ulaz u reprezentaciju.

Subotnje natjecanje u Jugu počinje u 10 sati, a prve će se predstaviti mlađe kadetkinje u vježbi bez rekvizita i s obručem. U 13.30 sati je svečano otvorenje državne smotre, a od 14.15 na podij izlaze kadetkinje. U nedjelju će se od 9 sati prve publici predstaviti juniorke (vijača, obruč, lopta), a od 13 sati na scenu će seniorke, dok je proglašenje pobjednika planirano za 14.40 sati kada će biti i kraj dvodnevnog natjecanja.

Ono što je sigurno u subotu i nedjelju se isplati navratiti do dvorane Jug u koju će ulazak, naravno, biti slobodan (besplatan). Očekuje se kako će i ova dvodnevna priredba imponirati gracioznošću i koloritom kakav u Osijeku nemamo prilike često vidjeti. Velike ambicije na državnoj smotri ima i domaćin Rondo, posebice se puno očekuje od kadetkinje Ive Janjić, koja je uoči PH blistala na međunarodnim turnirima.

Ivana Liović
ŠTAND TRGOSA U SD-u JUG “Rukama stvori, srca osvoji“
Tijekom prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici učenici osječke Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” članovi Volonterskog kluba Trgos predstavit će predmete izrađene tijekom školskog projekta Kreativno volontiranje “Rukama stvori, srca osvoji“. Školski projekt humanitarnog je i odgojno-obrazovnog karaktera, a ciljevi su mu promicanje ideje i vrijednosti volonterstva, senzibiliziranje i poticanje učenika na aktivno (su)djelovanje u školi i zajednici, timski rad i suradnja, upoznavanje učenika s izradom raznih vrsta rukotvorina i kreativnih predmeta... Projektom se prikupljaju novčane donacije za učenike u potrebi i donacije za materijal za buduće radionice, a ovoga vikenda u dvorani Jug bit će postavljen kreativni štand Trgosa na kojem će posjetitelji moći odabrati neku sitnicu za sebe ili svoje bližnje te donacijom pridonijeti humanitarnom projektu.
Možda ste propustili...