Osijek
HDSSB PODSJETIO NA PROJEKT IZ 2011.

Što je sa spajanjem Donjeg grada i Juga 2 tramvajskom prugom?
Objavljeno 17. listopada, 2019.
“Komunalna problematika i prijedlozi i rješenja” naziv su konferencije za novinare koju je jučer na okretištu tramvaja na Bikari održao Ivica Završki, povjerenik HDSSB-a za Grad Osijek. Nije slučajnost što je održana ondje gdje se prije osam godina trebala nastaviti tramvajska pruga koja bi spojila Jug 2 s Donjim gradom.

- Vidimo da se pripremaju kapitalni projekti u Osijeku i grade se nove zidine, ulažu se deseci milijuna kuna i eura, a neki projekti davno započeti nikako da se završe. Jedan od takvih je tramvajska pruga između Donjega grada i Juga 2 - naglasio je Završki, dokazujući tvrdnju člankom iz studenoga 2011. godine kad je taj projekt prvi put najavljen. Tada je rečeno, podsjetio je, da projekt jest složen, ali ne i skup, jer spojnica dviju četvrti može biti i istočnije od Šećerane.

Stoga HDSSB poziva Grad Osijek da osobe koje odlučuju o projektu koji je, prema riječima Završkog, bio godinama duboko u ladici, napokon kažu je li realan i moguć te koliko stoji.

- Mislim da je projekt neusporedivo interesantniji za razvoj grada nego grandiozne investicije koje će možda jednom od Osijeka napraviti Dubrovnik. No to ni moji unuci neće dočekati - zaključio je Završki. Ma.M.
Možda ste propustili...

UČENICI OŠ “STJEPAN RADIĆ” IZ ČAGLINA GOSTI GLASA SLAVONIJE

Novinarski pomladak koji puno obećava

ŠKOLA RUĐERA BOŠKOVIĆA

Erasmusovci imali goste iz pet zemalja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana