Osijek
OBILJEŽAVANJE 20 GODINA OD OSNUTKA UDRUGE UPRAVITELJ

U rukama Upravitelja 90 % fonda kolektivnog stanovanja
Objavljeno 18. listopada, 2019.
U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku danas se svečanom skupštinom i prigodnim programom obilježava 20. obljetnica osnutka udruge Upravitelj, koja je zaživjela 1999. godine u gradu na Dravi te u protekla dva desetljeća stasala u krovnu neovisnu organizaciju koja na nacionalnoj razini aktivno sudjeluje u kreiranju i oblikovanju stambene politike i kulture življenja.

Naime, Upravitelj trenutno u svom članstvu okuplja 87 tvrtki upravitelja iz cijele Republike Hrvatske, koje upravljaju s više od 550.000 prostora - stanova, poslovnih prostora, garaža, što čini više od 30.000.000 četvornih metara ili gotovo 90 posto cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja, koji je predmet upravljanja i rada upravitelja sukladno s odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

"Prije 20 godina u Osijeku je osnovana udruga Upravitelj. Za sve one koji su se ozbiljnije bavili bilo kojim oblikom upravljanja zgradama bila je to svojevrsna prekretnica, jer se krenulo k standardizaciji i uređivanju kompleksnih procesa i odnosa. Bilo je važno udružiti se i staviti na kup znanja i iskustva, definirati smjernice zajedničkog rasta i razvoja struke. Već tada, u Osijeku, osnivači udruge bili su svjesni snage koju su dobili i koju će dobivati iz tog zajedništva. I zaista, kako se koji novi član pridruživao, tako je rasla i širila se snaga i relevantnost udruge. Suradnja, razmjena i uzajamnost temelj su uspjeha ove zajednice, jer se od prvog dana nesebično dijeli i pridonosi. To je sad već prilično kompleksan servis usmjeren na ostvarivanje sve zahtjevnijih rezultata i sve veća očekivanja građana. Razvijajući struku i šireći svoj utjecaj udruga Upravitelj izgradila je ugled i postala relevantno centralno mjesto za sve teme vezane uz upravljanje zgradama. Dvadeset godina samo je početak", poručuje Bojan Bodražić, predsjednik Upravitelja te ujedno i direktor osječkog Zavoda za stanovanje. Uoči svečane skupštine održat će se sjednica Upravnog odbora udruge, gdje će biti razmatrane aktualnosti iz rada upravitelja s posebnim naglaskom na energetskoj obnovi zgrada i novinama vezanima uz rad Povjerenstva za izradu nacrta prijedloga zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Također, biti će postavljena ploča na zgradi Zavoda za stanovanje kao trajan podsjetnik na 1999. i osnivanje udruge Upravitelj u prostorijama Zavoda. U sklopu svečane sjednice biti će pak predstavljena monografija udruge. I.Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike