Osijek
KRENUO PROJEKT “72 SATA BEZ KOMPROMISA”

Volonteri će čistiti kuće, cijepati drva i pomagati potrebitim građanima
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Međunarodni volonterski projekt ‘‘72 sata bez kompromisa‘‘, koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, i ove se godine provodi u Osijeku. I to u razdoblju od 17. do 20. listopada.

Riječ je o projektu u koji će se tijekom tri dana uključiti 11 gradova, 4000 tisuće mladih te realizirati više od 450 volonterskih akcija. Volontirat će u školama, dječjim i staračkim domovima, u socijalno ugroženim obiteljima, pomagat će starijim i nemoćnim osobama... Solidarnost, kreativnost, marljivost i požrtvovnost samo su neke od osobina volontera. "Čistimo, krečimo, cijepamo, grabljamo, crtamo, pjevamo i, najviše od svega, uživamo. Svake godine sve nas je više i zbog toga smo iznimno sretni. Ove godine svakog volontera očekuje zeleni val. To je val ispunjen radom, smijehom, zadovoljstvom i novim poznanstvima. Stara ograda čeka baš tebe da ju obojiš. Umorna bakica već ti sprema kekse jer si joj pokosio dvorište", pozivaju osječki organizatori. U projekt su se uključili 2017. godine jer su željeli potaknuti mlade da mijenjaju svoju okolinu.

"Želimo probuditi naš grad, izvući mlade iz udobnosti vlastita doma i potaknuti ih na promjenu. Želimo otvoriti oči i vidjeti što možemo učiniti za svoj grad", poručuju organizatori. J.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDNA KLINIKA U KBC-U

U godini dana naprave četiri milijuna analiza

2

VELIKA STOPA BOLOVANJA U DJEČJEM VRTIĆU

Sindikat: “Neposlušni” su izloženi zlostavljanju

3

VRHUNAC VODENOG VALA U OSIJEKU OČEKUJE SE U NEDJELJU

U samo dva tjedna, Drava je narasla za gotovo četiri metra