Mozaik
ZAGREB FASHION DESTINATION

Nove kolekcije mladih talenata uz eko poruku
Objavljeno 18. listopada, 2019.
Manifestacija osnivača i producenta Tončija Šundova održana je u Tvornici kulture u Zagrebu

Modna priča, koja je u kratkom razdoblju stekla veliku pozornost medija i struke, i ove sezone donijela je dva dana pozitivne energije i potpune kreativnosti. Zagreb Fashion Destination priča je koju su s razlogom zavoljeli svi zaljubljenici u modu, kao i poruku koju nosi. Tvornica kulture mjesto je gdje se dogodila manifestacija osnivača i producenta Tončija Šundova.


Prve večeri se u prepunoj Tvornici kulture u Zagrebu, tražila ulaznica više. Čast da otvori ZFD19 pripala je Lokomotivi by Lana Puljić, koja je svojim odvažnim ženskim odijelima i maštovitim haljinama oduševila sve prisutne. Talijanska škola mode i dizajna Callegari predstavila je svoje upečatljive, zaigrane komade inspirirane stripovima, a modni brend Dora prvog je dana Zagreb Fashion Destinationa na pistu donio boje, zanimljive krojeve i originalnost. Svaka je žena poželjela bar jedan komad iz suverene kolekcije brenda Identity by Igor Djuga, a optimizam i pozitivna energija osjećali su se kad su pistom prošetale manekenke odjevene u Bubabu Design by Gorana Milaković, koja je napravila veliki iskorak s novom kolekcijom. Za dozu sofisticiranosti i romantike zaslužna je osječka kreatorica sa splitskom adresom, Anovi by Ivona Glavaš, koja je svojim nježnim bojama zavladala pistom. Stolnik je imao tu čast da zatvori prvi dan, i baš kao i prošle godine potvrdio kvalitetu hrvatskog brenda, koji je uvijek prepoznatljiv.


Velik broj ljubitelja mode podržao je i drugi dan ZFD-a, koji je svojim održavanjem privukao brojne modne znalce. Drugu je večer modne poslastice otvorila Lulu Couture by Martina Tutić, koja je svojim izuzetno lijepim i nosivim komadima najavila toplije dane. Kolekcijom Martine Herak prevladavale su tamnije nijanse i zanimljivi krojevi. Maštovita kolekcija brenda Laardesign nije mogla proći nezapaženo upravo radi svojih statement komada. Les Emaux iznenadio je spajanjem nespojivog i prikazao neke od trendova koji uvijek iznova oduševljavaju. Jednostavnost i sofisticiranost najbolje je prikazao Karaka Design, a Sani Design svojim je smjelim kreacijama prikazala nepogrešive, bezvremenske komade. Čast da zatvori ZFD19 imao je Delight by Ivan Friščić, koji je svojom bogatom i raznolikom kolekcijom unio dašak elegancije na pistu.
Zrinka Cvitešić, Ana Rucner, Sandra Bagarić, Andrea Andrassy, Sementa Rajhard, Petra Kurtela, Tihana Harapin Zalepugin, Lana Gojak, Marijana Mikulić, Ivana Delač i Luce, samo su neka od poznatih lica koja su došla podržati 2. Zagreb Fashion Destination.


Tanja Kvorka
PREDSTAVILA SE I OSJEČANKA IVONA GLAVAŠ
VAŽNOST ZEMLJE KOJU NEMARNO ZAGAĐUJEMO
Hvalevrijedna i snažna poruka koja se provlači ovogodišnjim ZFD-om koncentrirana je i uperena upravo na vrijednost i važnost naše Zemlje koju nemarno zagađujemo. Pričamo li uopće ekofashion jezik te koliko se kao pojedinci trudimo sačuvati ono najvrjednije? Kad bi Zemlja mogla (pro)govoriti, što bi nam rekla? Ljudska nemar, pohlepa i nevjerojatne količine onečišćenja, a najviše plastike, dovele su u opasnost sva živa bića, sve životinjske vrste, zrak, vodu, sve što nas okružuje. Za fotografije koje nose duboku poruku, zaslužna je Jelena Balić, a stajling potpisuje Petar Trbović. Upravo je iznimno jasna i fenomenalna kampanja ove manifestacije slikoviti prikaz i svojevrsno upozorenje za sve nas.
Najčitanije iz rubrike