Crna kronika
OTIŠAO U GLJIVE I NESTAO

Tragičan završetak potrage: Nestali Tidlačka pronađen mrtav
Objavljeno 17. listopada, 2019.
U tri dana zbog nestalog muškarca iz Breznice Đakovačke pretraženo je 160 hektara terena

LEVANJSKA VAROŠ  - U nedjelju poslijepodne nestali Antun Tidlačka (61) iz Breznice Đakovačke pronađen je danas u jutro, prije 9.00 sati mrtav. Time je obustavljena višednevna potraga za njim koja je bila započeta i rano jutros. O pronalasku beživotnog Tidlačkinog tijela doznajemo od načelnika Općine Levanjska Varoš Slavka Tidlačke koji kaže da su nesretnog Brezničanina pronašli potražni psi HGSS-a. Njegovo tijelo pronađeno je između jezera Borovik i lokaliteta Piramide. Uzrok smrti još nije poznat.

 

Antun Tidlačka (61) iz Breznice Đakovačke u nedjelju poslijepodne oko 17 sati otišao je u gljive i od tada mu se izgubio svaki trag. U ponedjeljak prijepodne njegov nestanak prijavio je njegov poslodavac nakon što se Tidlačka nije pojavio na poslu, a istoga dana krenula je intenzivna potraga u kojoj su sudjelovali pripadnici HGSS-a, mještani, vatrogasci, lovci, policajci, pripadnici Civilne zaštite općine Levanjska Varoš, psi tragači, a koristili su se i dronovi. Područje općine Levanjska Varoš brdoviti je, šumoviti dio Đakovštine, pa je takav zahtjevan teren otežavao potragu.

U potragu za nestalim sumještaninom, ali i rođakom aktivno se bio uključio i varoški načelnik Slavko Tidlačka. “U utorak je u potrazi sudjelovalo oko 50 osoba, jučer prijepodne oko 35, a poslijepodne i više. U ime Općine uključeni su i vatrogasci, Civilna zaštita... Prvo se u potrazi išlo ciljano, po nekim pretpostavkama, a zatim sustavno, linijski, na svakih 30 metara je po jedan čovjek”, kaže načelnik Slavko Tidlačka dodajući kako je za potrebe potrage organiziran stožer.

- Pregledano je 160 hektara šumskog predjela. Potraga je uistinu intenzivna - kaže glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon. Ovo je bila do sada najopsežnija potraga za nekom nestalom osobom u tom sjeverozapadnom dijelu Đakovštine. Kako neslužbeno doznajemo, Antun Tidlačka prije niza godina radio je kao lugar u varoškoj Šumariji (sada je kod drugog poslodavca), a što upućuje da taj kraj poznaje kao vlastiti džep. Angažirani pripadnici HGSS-a u potrazi za Tidlačkom došli su iz čak četiri HGSS-ove stanice - Osijek, Slavonski Brod, Požega i Orahovica. Dopročelnik HGSS - Stanice Osijek Josip Diklić, koordinator akcije, ističe kako je tamošnji brdoviti i šumski teren vrlo zahtjevan te je otežavao potragu. Diklić ističe i visoku motiviranost mještana u potrazi u kojoj ih je svakodnevno sudjelovalo i po 50-ak. "HGSS je u potrazi za nestalim angažiran u ponedjeljak poslijepodne uz angažman 10 ljudi i dva potražna psa, te članom HGSS - Stanice Požega s termovizijskom kamerom s bespilotnom letjelicom.

Suzana Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike